Artikler

Vis filtrering

23 resultater

Type artikkel
Velg område
23 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. En bølgedal for byggebransjen

  2024 blir et tøft år for byggebransjen. Høye renter og byggekostnader gjør at vi venter fallende byggproduksjon i år. Vi anslår en vekst igjen i 2025, ettersom rentekutt vil stimulere etterspørselen, samt drahjelp fra noen store byggeprosjekter i offentlig regi.

 2. Nedgang i klimamarkedet neste år

  VKEs markedsrapport viser at norsk økonomi er preget av høy aktivitet, men høy inflasjon, renteøkninger og høyere energiutgifter demper vekstutsiktene i klimamarkedet. – Vi venter nedgang neste år før vi igjen får vekst, sier Thor Lexow, adm.dir. i VKE.

 3. Dårlig kontroll med f-gasser i bygg- og anleggsbransjen

  Miljødirektoratet har gjennomført tilsyn med f-gasser i bygg- og anleggsbransjen. De største bygg- og anleggsentreprenørene har ikke rutiner som sikrer at klima-, fryse- og kjøleanlegg blir håndtert av sertifiserte fagfolk. Resultatet er nedslående og viser at bestillere fortsatt har en lang vei å gå, sier Thor Lexow, adm.dir. i VKE.

 4. Svak nedgang i 2022

  Byggekostnadene og -prisene hadde en eksepsjonelt sterk vekst i fjor. Vi venter en svak nedgang i 2022, og deretter to år med marginal vekst, sier Thor Lexow, adm.dir. i VKE.

 5. Sterkere klimamarked enn ventet

  – Klimamarkedet har utviklet seg litt sterkere enn ventet gjennom pandemien. Det skyldes først og fremst at igangsettingen av nye yrkesbygg ikke ble så lav som mange fryktet, men etterspørselen etter nye boliger har også vært solid, sier Thor Lexow, adm.dir. i VKE.

Påmelding nyhetsbrev

Påmelding til vårt nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Skriv inn din e-post-adresse her: