Artikler

Vis filtrering

73 resultater

Type artikkel
Velg område
73 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Varmepumper sentralt i Kraftløftet

  I slutten av september leverte NHO og LO en felles strategi for energieffektivisering, varmepumper i bygg og lokal solkraftproduksjon. – Strategien er en driver for betydelig satsing på enøk for å redusere kraftbehovet til bygg og industri og frigi elektrisitet til andre formål enn oppvarming, sier Thor Lexow, administrerende direktør i VKE.

 2. Ny Doffin kommer til høsten

  Er du leverandør til offentlige virksomheter, eller har et ønske om å bli det? Til høsten kommer en ny og forbedret utgave av den nasjonale kunngjøringsdatabasen for offentlige anskaffelser – Doffin.

 3. Enova i motfase

  Nok en gang kutter Enova i tilskuddet til gode og fornuftige enøktiltak i boliger, samtidig som de opprettholder støtten til elektriske motorsykler. Resultatet er at man nå får flere ganger så mye i støtte til å kjøpe elektrisk motorsykkel enn å investere i et balansert ventilasjonsanlegg eller varmepumpe i boligen.

 4. Uten prøvenemnder stopper opplæringen

  Opplæringen i vg3 ventilasjonsteknikkfaget skal avsluttes med en fagprøve. Når kandidaten har bestått denne, får hen utdelt fagbrevet. I 2022 fikk vi de første ventilasjonsteknikere med fagbrev. Fremover er det mange fagprøver som skal tas, mange har tatt privatisteksamen og står i kø for å ta fagbrevet. I tillegg er de første lærlingene på jobb ute i bedrift, de vil begynne å ta fagprøver neste år.

 5. Stort engasjement for ombruk av VVS

  Forskning viser at VVS står for hele 20 % av utslippene for nybygg og mer enn det dobbelte ved rehab. Samtidig fører hyppige ombygginger og riving til at mye verdifullt utstyr kastes. Skal vi ta klima- og naturkrisen på alvor kan ikke lengre brukt VVS-utstyr sees på som avfall, men som en ressurs. Dette var bakteppet for seminaret og workshopen som Multiconsult, VKE, FutureBuilt, Statsbygg, Proptech Innovation og Construction City arrangerte den 24. mai. Fikk du ikke med deg seminaret så kan du se det her.

 6. Dårlig inneklima gir redusert folkehelse

  Hovedformålet med bygninger er å oppnå ønsket komfort i form av godt inneklima. Uten et godt og sunt inneklima blir ikke bygningene spesielt gode funksjonsbygg, hverken for produksjon, læring, kontordrift, sykehus eller bolig. Sykdomsbyrden knyttet til dårlig inneluftkvalitet i EU tilsvarer at 2 millioner leveår med god helse går tapt årlig (EU EnVIE 2008).

Påmelding nyhetsbrev

Påmelding til vårt nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Skriv inn din e-post-adresse her: