VKE

Innhold

Bransjetreff på Godalen vgs

Fagutdanning og sertifisering, Kulde

Publisert

Foto: Kuldelærer Otto Alvestad orienterer om kuldelinjens fasiliteter.

Spørsmålene haglet da VKE og kuldelærer Otto Alvestad inviterte til bransjetreff på Godalen vgs torsdag før påske. På programmet stod orientering om mange flotte elever som trengte læreplass, fremvisning av splitter nye og flotte lokalene for kuldelinjen og siste nytt om regelverk, kuldemedier og utdanning.

De fleste var opptatt av HFK-situasjonen, både retur og gjenbruk av HFK-kuldemedier, men også de høye prisene og arbeidet med å innfase de mer klimavennlige alternativene. Spørsmålene dreide seg om nivået på forebyggende sikkerhetstiltak med bruk av HFO-er i brannfarlighetsklasse A2L, omleggingen av kuldemontørutdanningen, og tilgangen på kompetent arbeidskraft. Den nye brosjyren fra VKE om å stanse installasjon med kuldemediet R404A ble presentert og veldig positivt mottatt. Flere ville følge oppfordringen om å bruke den i dialog med anleggseiere.

Etter presentasjonene tok Otto de besøkende med rundt i de nye lokalene, der det var både verksted, klasserom og plass for prøvestasjon. I tillegg så Otto det som fordelaktig at automasjonsklassene ville holde til vegg i vegg med kuldelinjen, slik at man kunne dra veksler på hverandres undervisning og fasiliteter.