VKE

Innhold

Åpning av nye Ringsaker vgs

Fagutdanning og sertifisering, Kulde

Publisert

Thomas Bergersen orienterer en interessert kuldebransje.

Thomas Bergersen orienterer en interessert kuldebransje.

Etter flere år i midlertidige lokaler kunne endelig kuldelinjen på Ringsaker vgs flytte inn på ny skole. I den anledning inviterte kuldelærer Thomas Bergersen kuldefirmaene i Hedmark og Oppland til en omvisning og et bransjetreff.

De mange besøkende fikk se en flott skole med romslige arealer og gode løsninger. Spesielt var Thomas fornøyd med at planleggerne hadde lyttet til kuldelinjens ønske om å ha verksted og undervisning i samme lokale.

 

Svein Jarle og Guttorm

To karer som hadde det gøy på omvisning; Svein Jarle Skyrud fra Celsius Kulde og Guttorm Stuge fra Moderne Kjøling.

Etter omvisningen ble det vist filmer som elevene hadde laget fra kuldeutdanningen, før Thomas sa litt om hva de var opptatt av på kuldelinjen. Deretter holdt Guttorm Stuge en presentasjon av nye CO2-kondenseringsaggregat fra Moderne Kjøling. Bransjetreffet ble avsluttet med at  Stig Rath oppdaterte forsamlingen om VKE sitt arbeid for kulde- og varmepumpebransjen, siste nytt på nedfasing av HFK, regelverk og utdanning. De fleste firmaene på møtet var VKE-medlemmer, men det var ekstra hyggelig at en av de firmaene som ikke var det, meldte seg inn i VKE etterpå.