VKE

Innhold

Knut Skogstad er ny styreleder i VKE

Publisert

Steinar Holm avtroppende styreleder, Knut Skogstad ny styreleder og Thor Lexow.

Det er gjort endringer i styreverv i VKE. Knut Skogstad trer inn som styreleder mens Jens Petter Burud blir ny nestleder.

Styreleder i VKE Steinar Holm har gått over i annen virksomhet og er ikke lenger ansatt i en VKE-medlemsbedrift. I den forbindelse har han gått ut av styret med virkning fra 26. august 2020.

Stolt av hva VKE har fått til
– Det har vært flott å lede styret i VKE gjennom mange år. Jeg er stolt av hva VKE har fått til i disse årene, spesielt med tanke på ventilasjonsteknikerutdanningen som nå starter. Det er mange viktige områder å arbeide med fremover slik som bærekraft, sirkulær økonomi, digitalisering og det å få rekruttert kvinner inn i bransjen på alle nivåer, sier Steinar Holm.

Nye styreverv
Det sittende styre har på styremøte den 26. august 2020 enstemmig konstituert Knut Skogstad fra Flexit AS som styreleder og Jens Petter Burud fra Caverion Norge som nestleder frem til neste styrevalg som er årsmøtet den 29. april 2021.

VKE er viktig for bransjen
Jeg gleder meg til å ta fått på ledervervet i VKE. VKE er en utrolig viktig forening for bransjen og det er gjennom VKE bransjen får gjennomslag for rammebetingelsene for medlemsbedriftene. Dette er et langsiktig arbeid som ikke gjør seg selv og vi står nå oppe i mange viktige saker innen digitalisering, forskrifter, miljø, klima og bærekraft som vil bety mye for vår bransje i årene framover. Her skal og må VKE spille en viktig rolle da vår bransje har løsninger for mange av de oppgaver og utfordringer som ligger foran oss presiserer Knut Skogstad, administrerende direktør i Flexit AS.

Takk til Steinar Holm
Styret og administrasjonen i VKE vil takke Steinar Holm for den årelange innsatsen for VKEs medlemmer og hele bransjen, både som tillitsvalgt og som styreleder i VKE siden 2015 og som tidligere nestleder i BNL.

– Jeg vil trekke frem Steinars arbeide mot de viktige målene og den riktige retningen for medlemmene og bransjen. Han har alltid vært søkende etter det som kan gjøre bransjen bedre, smartere og raskere, avslutter Thor Lexow, administrerende direktør i VKE.

Flere nyheter

 1. Fagutdanning og sertifisering, F-gass, Kulde

  F-gass-fornyelse: Kursplass til én av fire innen fristen

  Får du ikke fornyet F-gass-sertifikatet i tide, kan du ikke jobbe lovlig etter 1. desember. Vil du ta kurs før eksamen? Meld deg på nå – det er bare plass til én av fire.

 2. F-gass, Kulde, Klima og miljø

  Ulovlig import og salg av F-gasser

  I sommervarmen er det stort behov for tjenestene som kuldebransjen leverer, og dette er det ikke bare lovlydige entreprenører og leverandører som har fått med seg. Det har vært stoppet rekordstore forsendelser av ulovlig innførte F-gasser.

 3. Fagutdanning og sertifisering

  Læreplaner for kuldemontør og ventilasjonstekniker på høring

  Nå er forslagene til læreplaner for kuldemontør og ventilasjonstekniker på høring med frist 15. november. Ventilasjonsteknikkfaget blir et eget lærefag i videregående opplæring fra 2021.

 4. Fagutdanning og sertifisering, F-gass

  F-gass-sertifikat må fornyes innen 1. desember

  Miljødirektoratet har ved en forskriftsendring utsatt fristen for å fornye sertifikat for fluorholdige klimagasser (F-gasser) til 1. desember 2020.

 5. F-gass, Kulde, Lover og forskrifter

  EU planlegger innstramming av F-gassforordningen

  EU-kommisjonen slapp 29. juni et veikart for en revisjon av F-gassforordningen. EU ønsker å forlenge nedtrappingen for bruk av HFK-gasser i tråd med Montrealprotokollen, samt å stramme inn reguleringen på flere områder.

 6. Kulde

  Spydspiss innen CO2 i Vestfold

  IAC Vestcold er en solid kuldeentreprenør i Vestfold som arbeider spesielt mot kuldemarkedet innen butikk og prosesskjøling. Bedriften ledes av Jan Harald Eriksen og har i dag ca. 30 ansatte. Bedriften eies i dag av Viessmann.