Zenobia er vinneren av Håndverksdatas lærlingstipend 2021

Fagutdanning og sertifisering

Publisert

Foto: Håndverksdata

Zenobia Haugen ble årets glade vinner av Håndverksdatas lærlingstipend på 25.000 kroner.

Zenobia går i lære som elektriker hos Caverion AS i Bodø. Denne uken overrakte markedssjef i Håndverksdata Christer Lysfjord henne sjekken på 25.000 kroner som vinneren av Håndverksdatas lærlingstipend

Med stipendet vil Håndverksdata løfte frem dedikerte lærlinger som utfører godt fagarbeid. Veien mot fagbrevet fortjener både oppmuntring og motivasjon!

Viktige verdier
Av nesten hundre nominerte ble fem finalister valgt ut til å gå videre til en fagjury. Finalistene gjorde seg bemerket blant annet ved faglig kompetanse, lærevillighet, dedikasjon og pålitelighet i jobben.

– Håndverksdata setter faglig kompetanse i sentrum, samtidig som personlige egenskaper også er viktig, sier markedssjef Christer Lysfjord i Håndverksdata.

Han får støtte fra jurymedlem og fagsjef for utdanning i Nelfo, Svein Harald Larsen:
– Hvis en lærling jobber litt hardere eller litt smartere enn de andre over tid, så vil lærlingen raskt skille seg ut i en slik konkurranse, sier han.

Jurymedlem og bedriftsrådgiver i Norske Trevarer Tone Helene Ruud er enig.
– Vi vil også fremme de som er gode forbilder. Unge lærlinger som er gode eksempler for andre er ambassadører for alle håndverkere på tvers av bransjene, sier Ruud.

Juryen ønsker at kåringen skal ha ringvirkninger i bransjen.
– En slik kåring kan bidra til at flere søker seg til håndverksfagene. Jeg sidestiller master og mester, og vi trenger gode håndverkere, sier Hans Olav Meen Nilssen, prosjektleder for fasade og solskjerming i Glass og fasadeforeningen.

Ansvarlig for partnerstøtte i Ahlsell, Terje Bergersen, mener alle finalistene var gode representanter.
– Egentlig kunne alle vunnet. Fellesnevneren er at hele gjengen er lærevillige, interesserte og talentfulle, sier han.

Tar ansvar for de andre
Zenobia utmerket seg spesielt av to grunner blant de nominerte.

– Ingenting går forbi Zenobia – hun vil forstå alt, sier Johanne Sørensen. Hun er elektriker og faglig ansvarlig for Zenobia. Sørensen nominerte Zenobia først og fremst på grunn av hennes genuine interesse for faget.

Hver dag tar Zenobia bilder og skriver logg over det hun har lært. Hun tar også bilder hvis det er noe hun ikke forstår og stiller spørsmål om det hun lurer på. Johanne Sørensen bruker den samme loggen til å svare på alle Zenobias spørsmål.

– Zenobia tar også ansvar for å følge opp lærlinger som har kommet kortere i løpet enn henne selv. Hun lærer bort det hun kan, tar godt vare på de andre og passer på, sier Sørensen.

Fagjuryens begrunnelse
Zenobia Haugen mottar Håndverksdatas lærlingstipend 2021 på grunn av sin faglige nysgjerrighet og vilje til å dele kunnskap med sine kolleger. Hun ivrer etter å lære så mye som mulig på så kort tid som mulig, men også etter å dele det hun kan.

Ved å dele kunnskapen med de andre lærlingene viser Zenobia seg som en god lagspiller som løfter hele laget. Gjennom sin væremåte viser hun at hun forstår at arbeidet gjøres best hvis alle kan så mye som mulig. Ved å styrke alle rundt seg blir totalen større enn summen av den enkelte arbeider. Juryen ønsker å belønne Zenobia fordi hun ikke har spisse albuer i jobben, men bruker sin kunnskap til å hjelpe andre. Dette gjør henne til et godt forbilde for andre lærlinger.

Om lærebedriften
Juryen ønsker også å trekke frem Caverion AS som lærebedrift.
– Lærlingene må ha noen som svarer når de spør, hvis ikke slutter de å spørre, sier jurymedlem Espen Rønning i VKE.

Når de ansatte i en bedrift møter spørrende og nysgjerrige lærlinger med et smil og gir de skikkelige svar, skaper de kunnskapsrike og dyktige fagfolk. Det vinner alle på.

Om finalistene: Verdige finalister
Vinneren var i godt selskap av fire andre verdige finalister. Alle mottar en trøstepremie i form av et universalgavekort som deles ut av Boligmappa. Eirik Vigeland er markedssjef i Boligmappa og understreker viktigheten av å løfte frem kvalifiserte håndverkere. – Alle finalistene er gode forbilder, mener Eirik Vigeland i Boligmappa.

Rørleggerlærling og finalist Eskil Bjerkreim ved Johansen Rør AS utmerket seg for sin ærlighet mot kundene og fordi han alltid følger gjeldende lover og regler i yrket sitt. Han ble headhuntet inn til lærebedriften.

Finalist Awedallah Idris ved Bjørvik & Haugen AS er malerlærlingen med enestående arbeidsmoral, omgjengelig personlighet og god orden på jobb. Han har også en imponerende historie ettersom han kom til Norge fra krigsherjede Sør-Sudan for rundt åtte år siden. På den korte tiden har han gått videregående og lært seg språket godt.

Finalist Henrik Johan Sommerset ved Bico Bygg og Innredning går i lære som møbelsnekker. Henrik er et stort faglig talent med et brennende engasjement. Han har en trygg og ydmyk personlighet som gjør ham godt likt av alle rundt seg.

Blikkenslager-lærling og finalist Silje Stensland ved J. Johnsen & Sønner AS er en smilende humørspreder som er svært godt likt av både kunder og ansatte. Hun lærer raskt, finner gode løsninger for kundene og brenner for faget sitt.

Flere nyheter

Påmelding nyhetsbrev

Påmelding til vårt nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Skriv inn din e-post-adresse her:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: