Espen Rønning gjenvalgt til styret i AREA

Publisert

AREA Generalforsamling 2024 i Belfast.

Den europeiske foreningen for kuldeentreprenører (AREA) avholdt i slutten av mai generalforsamling i Belfast i Nord-Irland. Der ble Espen Rønning gjenvalgt som styremedlem for to nye år.

AREA er den europeiske bransjeorganisasjonen for entreprenører som arbeider med kuldeanlegg, klimakjøling og varmepumper. Årets generalforsamling i AREA ble gjennomført i Belfast i Nord-Irland. I forbindelse med selve generalforsamlingen var også møter i alle arbeidsgruppene i organisasjonen. Øverst på agendaen sto selvfølgelig den nye f-gassforordningen og forslag til ny sertifiseringsordning. Men mange andre viktige saker for bransjen ble diskutert.

– Arbeidet AREA gjør i Europa og internasjonalt for å legge til rette for gode rammebetingelser for kulde- og varmepumpebransjen er viktig, både for VKEs medlemmer og hele bransjen for øvrig, sier Espen Rønning, fagsjef i VKE.

Økt samarbeid med flere land
På møtet ble den nye rumenske foreningen for firmaer som jobber med f-gass, Asociația Firmelor F-GAS România, tatt inn som medlem av AREA. Den latviske kuldeforeningen, Latvijas Saldētājiekārtu Inženieru Asociācija, deltok på generalsforsamlingen for første gang etter at de ble medlem ved årsskiftet.

Presidenten for U-3ARC, den afrikanske foreningen for kuldeentreprenører, Madi Sakande holdt innlegg på møtet. Han snakket varmt om hvordan Europa går foran resten av verden, spesielt når det gjelder fokus på sikkerhet i forbindelse med naturlige kuldemedier.

Vinner av «Women in Refrigeration 2024» ble offentliggjort
I samarbeid med World Refrigeration Day har AREA arrangert konkurransen «Women in Refrigeration» for å fremme bransjen for kvinner. Årets vinner ble Charlotte Robinson som jobber som kuldetekniker for det britiske legemiddelselskapet Catalent Pharma Solutions.I år var det dessverre ingen kandidater fra Norge.

AREA og World Refrigeration Day kommer til å fortsette å avholde konkurransen og håper på deltagelse fra enda flere land enn i år.

– Jeg håper bransjen i Norge kan komme med en kandidat neste år. Dette er en fin måte å vise at vår bransje er bra for kvinner og setter fokus på kulde- og varmepumpefaget, sier Espen Rønning.

Nytt styre i AREA

Det nye styret i AREA, som er valgt for to år, blir som følger:

 • President Coen van der Sande, NVKL (NL)
 • Visepresident Stepan Stojanov, CHKT (CZ)
 • Tidl. president Marco Buoni, ATF (IT)
 • Kasserer Thanos Biris, Hellas Union (GR)
 • Styremedlem Seamus Kerr, IRI (IR)
 • Styremedlem Espen Rønning, VKE (NO)
 • Styremedlem Grzegorz Michalski, KFC (PL)

Er du nysgjerrig på hva mer AREA har gjort det siste året kan du lese årsrapporten for 2023 her.

Flere nyheter

 1. Rammeavtale for juridiske tjenester

  VKE har inngått en rammeavtale for juridiske tjenester med Advokatfirmaet Grette AS. Medlemsbedrifter kan gjennom avtalen få advokatbistand til sterkt rabatterte priser på juridiske områder som ikke er dekket av NHO-medlemskapet.

 2. Opplæringskontorene beholder dagens rolle

  Opplæringskontorenes viktigste rolle er å sikre kvaliteten på yrkesopplæringen gjennom koordinering og støtte til både lærlinger og bedrifter. Nå har Kunnskapsdepartementet endelig fått ferdigstilt forskrift til opplæringsloven og etter mye trykk fra arbeidslivets parter har opplæringskontorene beholdt dagens rolle som navet i lærlingeløpet.

 3. En bølgedal for byggebransjen

  2024 blir et tøft år for byggebransjen. Høye renter og byggekostnader gjør at vi venter fallende byggproduksjon i år. Vi anslår en vekst igjen i 2025, ettersom rentekutt vil stimulere etterspørselen, samt drahjelp fra noen store byggeprosjekter i offentlig regi.

Påmelding nyhetsbrev

Påmelding til vårt nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Skriv inn din e-post-adresse her: