VKE

Innhold

BNL-advokatene hjelper deg – meld deg på kurs!

Medlemskap, Lover og forskrifter

Publisert

Hver eneste dag er det mange som ringer BNLs advokater og fagpersoner om arbeidsrettslige spørsmål. – Vi ser at det er mange som har behov for veiledning i en stressende arbeidshverdag som arbeidsgiver, og det kan koste mer enn det smaker å trå feil, sier Eirik Utstumo, advokat og forhandler i BNL.

BNL håndterer mange telefoner daglig fra våre medlemsbedrifter. – Vi ser imidlertid at det er en del gjengangere spesielt om ansettelsesforhold. Derfor har vi denne høsten laget en kursrekke for arbeidsrett for byggenæringen, forteller Eirik Utstumo, advokat og forhandler i BNL.

Utstumo mener det kan være vel investerte timer og kroner å delta på kursene som går igjennom ulike problemstillinger knyttet til det å være arbeidsgiver.

Kurs 22. oktober
Den 22. oktober holder BNL et nytt kurs hvor vi vil gå gjennom styringsretten og arbeidsgivers handlingsrom.

– I det legger vi blant annet hvilket handlingsrom har for eksempel arbeidsgiver til å endre arbeidstakers oppgaver, arbeidstid eller arbeidssted? Vi ønsker at arbeidsgivere i byggenæringen skal bli trygge på styringsretten.

Et annet aktuelt tema som vil bli tatt opp på kurset er hvilken adgang har arbeidsgiver til å innføre kontrolltiltak.

– Har for eksempel en arbeidsgiver muligheten til å utføre en alkohol- eller rustest, eller en gps-sporing?

Kurset passer for ledere og HR-ansatte som ønsker å bli tryggere på rammene for deres ledelse, samt få oversikt over hvor fallgruvene befinner seg og hva en skal gjøre for å unngå disse. Dette kurset holdes av Utstumo og hans advokatkollega Iselin Bauer Seeberg.

Les mer og meld deg på her.

Flere nyheter

 1. Kulde, Energi, HMS

  Standard for brannfarlige kuldemedier i varmepumper til avstemning

  Den internasjonale elektrotekniske kommisjonen (IEC) reviderer sikkerhetsstandarden IEC 60335-2-40, som omfatter varmepumper, AC og avfuktere. De foreslåtte nye kravene vil muliggjøre sikker, energieffektiv og kostnadseffektiv utforming anlegg som bruker brannfarlig kuldemedier med svært lav klimapåvirkning.

 2. Næringspolitikk, Medlemskap

  Nytt Digitalt veikart med klare anbefalinger til ledere i byggenæringen

  Rapporten Digitalt veikart 2.0 fra BNL er lansert. – Skal vi komme videre med digitaliseringsarbeidet, må ledere både forstå hvorfor de skal digitalisere, hvordan de kan gripe det an i egen organisasjon, også må vi bli enige om hvordan vi skal digitalisere sammen, sier Jon Sandnes, adm.dir. i BNL.

 3. Tall og fakta, Medlemskap, Ventilasjon, Kulde, Energi

  Venter betydelig fall i klimamarkedet

  Det er først i 2021 at krisen ventes å ramme klimamarkedet, og fallet kan bli betydelig. Det ventes en nedgang på nesten 9 % neste år, viser VKEs markedsrapport og prognose for neste periode.

 4. F-gass, Kulde, Høring

  Høring om regelverk for fluorholdige klimagasser

  EU-kommisjonen publiserte 29. juni 2020 et veikart for gjennomgang og endringer i regelverket for fluorholdige gasser (F-gasser). Nå ønsker de innspill på dagens regelverk.

 5. Medlemskap

  Ny rabattavtale på Mercedes-Benz for VKE-medlemmer

  Fordelstorget har inngått ny avtale med Erik Arnesen AS som forhandler Mercedes-Benz.

 6. Fagutdanning og sertifisering, F-gass, Kulde

  F-gass-fornyelse: Kursplass til én av fire innen fristen

  Får du ikke fornyet F-gass-sertifikatet i tide, kan du ikke jobbe lovlig etter 1. desember. Vil du ta kurs før eksamen? Meld deg på nå – det er bare plass til én av fire.