VKE

Innhold

BNL-advokatene hjelper deg – meld deg på kurs!

Medlemskap, Lover og forskrifter

Publisert

Hver eneste dag er det mange som ringer BNLs advokater og fagpersoner om arbeidsrettslige spørsmål. – Vi ser at det er mange som har behov for veiledning i en stressende arbeidshverdag som arbeidsgiver, og det kan koste mer enn det smaker å trå feil, sier Eirik Utstumo, advokat og forhandler i BNL.

BNL håndterer mange telefoner daglig fra våre medlemsbedrifter. – Vi ser imidlertid at det er en del gjengangere spesielt om ansettelsesforhold. Derfor har vi denne høsten laget en kursrekke for arbeidsrett for byggenæringen, forteller Eirik Utstumo, advokat og forhandler i BNL.

Utstumo mener det kan være vel investerte timer og kroner å delta på kursene som går igjennom ulike problemstillinger knyttet til det å være arbeidsgiver.

Kurs 22. oktober
Den 22. oktober holder BNL et nytt kurs hvor vi vil gå gjennom styringsretten og arbeidsgivers handlingsrom.

– I det legger vi blant annet hvilket handlingsrom har for eksempel arbeidsgiver til å endre arbeidstakers oppgaver, arbeidstid eller arbeidssted? Vi ønsker at arbeidsgivere i byggenæringen skal bli trygge på styringsretten.

Et annet aktuelt tema som vil bli tatt opp på kurset er hvilken adgang har arbeidsgiver til å innføre kontrolltiltak.

– Har for eksempel en arbeidsgiver muligheten til å utføre en alkohol- eller rustest, eller en gps-sporing?

Kurset passer for ledere og HR-ansatte som ønsker å bli tryggere på rammene for deres ledelse, samt få oversikt over hvor fallgruvene befinner seg og hva en skal gjøre for å unngå disse. Dette kurset holdes av Utstumo og hans advokatkollega Iselin Bauer Seeberg.

Les mer og meld deg på her.

Flere nyheter

 1. Fagutdanning og sertifisering, F-gass

  F-gass-sertifikat må fornyes innen 1. desember

  Miljødirektoratet har ved en forskriftsendring utsatt fristen for å fornye sertifikat for fluorholdige klimagasser (F-gasser) til 1. desember 2020.

 2. F-gass, Kulde, Lover og forskrifter

  EU planlegger innstramming av F-gassforordningen

  EU-kommisjonen slapp 29. juni et veikart for en revisjon av F-gassforordningen. EU ønsker å forlenge nedtrappingen for bruk av HFK-gasser i tråd med Montrealprotokollen, samt å stramme inn reguleringen på flere områder.

 3. Kulde

  Spydspiss innen CO2 i Vestfold

  IAC Vestcold er en solid kuldeentreprenør i Vestfold som arbeider spesielt mot kuldemarkedet innen butikk og prosesskjøling. Bedriften ledes av Jan Harald Eriksen og har i dag ca. 30 ansatte. Bedriften eies i dag av Viessmann.

 4. Fagutdanning og sertifisering, Kulde

  Bill.mrk: Læreplass søkes

  Koronakrisen har gjort at mange av VKEs medlemsbedrifter har krevende økonomi om dagen, det er også mange som er bekymret for tiden fremover. Men nå er det mange elever som skal ha opplæring i bedrift og som søker læreplasser. Bransjen kan gå glipp av mange gode fagarbeidere om vi ikke finner læreplasser til elevene.

 5. Medlemskap, Lover og forskrifter

  Gode råd til deg som nylig har ferdigstilt eller står midt i prosjekter

  For mange entreprenørbedrifter har koronakrisen ikke bare ført til økonomisk hodebry, men også brakt med seg en del juridiske problemstillinger. Her får du gode råd dersom du nylig har ferdigstilt eller står midt i prosjekter som har blitt påvirket av krisen.

 6. Medlemskap, Lover og forskrifter

  Fire gode råd til bedrifter som er i kontraktsforhandlinger

  For mange entreprenørbedrifter har koronakrisen ikke bare ført til økonomisk hodebry, men også brakt med seg en del juridiske problemstillinger. Her får du fire gode råd til bedrifter som er i kontraktsforhandlinger i dag.