VKE

Innhold

Åpning av byggautomasjonslaben ved Saltdal videregående skole

Foto: Byggautomasjonslaben Saltdal vgs

Nordland fylkeskommune og Saltdal videregående skole inviterer til den offisielle åpningen av byggautomasjonslaben ved Saltdal videregående skole den 14. november.

Saltdal vgs er stolte over endelig å være i havn med «prosjekt byggautomasjon», så nå gjenstår kun den offisielle åpningen. Byggautomasjonslaben ble bygget for å gi Saltdal vgs mulighet til å spisse våre elever mot denne bransjen, og vi gleder oss nå til å vise frem resultatet til bedrifter i regionen.

Den nye laben vil også bli en ressurs for fagutdanningen innen det nye Ventilasjonsteknikkfaget og Kulde- og varmepumpemontørfaget og vil kunne være prøvestasjon for den praktiske fagprøven.

– I tillegg er Byggautomasjonslaben en fin arena å avholde fagprøver på, der bedriftene kan komme inn og i samarbeid med skolen skreddersy fagprøver, sier Frode Arntzen, avdelingsleder ved Saltdal vgs.

– Da vil ikke bedriften være avhengig av å fristille deler av prosjekter ute hos kunder til fagprøve, men kan avholde den innen normert tid for fagprøvekandidaten. Videre kan byggautomasjonslaben videreutvikles, og bedriftene kan komme inn og teste ut nye løsninger i samarbeid med elevene som velger KVT, samt elevene kan i gjennom ungdomsbedrift forske på nye produkter og løsninger via vårt implementerte EOS, fortsetter Arntzen.

Tid: 14. november, kl. 10.00
Sted: Saltdal vgs
Programmet laster du ned her.

Send en epost til avdelingsleder ved Saltdal vgs Frode Arntzen dersom du ønsker å registrere deg til åpningen.

Flere nyheter

 1. Kulde, Energi, HMS

  Standard for brannfarlige kuldemedier i varmepumper til avstemning

  Den internasjonale elektrotekniske kommisjonen (IEC) reviderer sikkerhetsstandarden IEC 60335-2-40, som omfatter varmepumper, AC og avfuktere. De foreslåtte nye kravene vil muliggjøre sikker, energieffektiv og kostnadseffektiv utforming anlegg som bruker brannfarlig kuldemedier med svært lav klimapåvirkning.

 2. Næringspolitikk, Medlemskap

  Nytt Digitalt veikart med klare anbefalinger til ledere i byggenæringen

  Rapporten Digitalt veikart 2.0 fra BNL er lansert. – Skal vi komme videre med digitaliseringsarbeidet, må ledere både forstå hvorfor de skal digitalisere, hvordan de kan gripe det an i egen organisasjon, også må vi bli enige om hvordan vi skal digitalisere sammen, sier Jon Sandnes, adm.dir. i BNL.

 3. Tall og fakta, Medlemskap, Ventilasjon, Kulde, Energi

  Venter betydelig fall i klimamarkedet

  Det er først i 2021 at krisen ventes å ramme klimamarkedet, og fallet kan bli betydelig. Det ventes en nedgang på nesten 9 % neste år, viser VKEs markedsrapport og prognose for neste periode.

 4. F-gass, Kulde, Høring

  Høring om regelverk for fluorholdige klimagasser

  EU-kommisjonen publiserte 29. juni 2020 et veikart for gjennomgang og endringer i regelverket for fluorholdige gasser (F-gasser). Nå ønsker de innspill på dagens regelverk.

 5. Medlemskap

  Ny rabattavtale på Mercedes-Benz for VKE-medlemmer

  Fordelstorget har inngått ny avtale med Erik Arnesen AS som forhandler Mercedes-Benz.

 6. Fagutdanning og sertifisering, F-gass, Kulde

  F-gass-fornyelse: Kursplass til én av fire innen fristen

  Får du ikke fornyet F-gass-sertifikatet i tide, kan du ikke jobbe lovlig etter 1. desember. Vil du ta kurs før eksamen? Meld deg på nå – det er bare plass til én av fire.