VKE

Innhold

Åpning av byggautomasjonslaben ved Saltdal videregående skole

Foto: Byggautomasjonslaben Saltdal vgs

Nordland fylkeskommune og Saltdal videregående skole inviterer til den offisielle åpningen av byggautomasjonslaben ved Saltdal videregående skole den 14. november.

Saltdal vgs er stolte over endelig å være i havn med «prosjekt byggautomasjon», så nå gjenstår kun den offisielle åpningen. Byggautomasjonslaben ble bygget for å gi Saltdal vgs mulighet til å spisse våre elever mot denne bransjen, og vi gleder oss nå til å vise frem resultatet til bedrifter i regionen.

Den nye laben vil også bli en ressurs for fagutdanningen innen det nye Ventilasjonsteknikkfaget og Kulde- og varmepumpemontørfaget og vil kunne være prøvestasjon for den praktiske fagprøven.

– I tillegg er Byggautomasjonslaben en fin arena å avholde fagprøver på, der bedriftene kan komme inn og i samarbeid med skolen skreddersy fagprøver, sier Frode Arntzen, avdelingsleder ved Saltdal vgs.

– Da vil ikke bedriften være avhengig av å fristille deler av prosjekter ute hos kunder til fagprøve, men kan avholde den innen normert tid for fagprøvekandidaten. Videre kan byggautomasjonslaben videreutvikles, og bedriftene kan komme inn og teste ut nye løsninger i samarbeid med elevene som velger KVT, samt elevene kan i gjennom ungdomsbedrift forske på nye produkter og løsninger via vårt implementerte EOS, fortsetter Arntzen.

Tid: 14. november, kl. 10.00
Sted: Saltdal vgs
Programmet laster du ned her.

Send en epost til avdelingsleder ved Saltdal vgs Frode Arntzen dersom du ønsker å registrere deg til åpningen.

Flere nyheter

 1. Fagutdanning og sertifisering, F-gass

  F-gass-sertifikat må fornyes innen 1. desember

  Miljødirektoratet har ved en forskriftsendring utsatt fristen for å fornye sertifikat for fluorholdige klimagasser (F-gasser) til 1. desember 2020.

 2. F-gass, Kulde, Lover og forskrifter

  EU planlegger innstramming av F-gassforordningen

  EU-kommisjonen slapp 29. juni et veikart for en revisjon av F-gassforordningen. EU ønsker å forlenge nedtrappingen for bruk av HFK-gasser i tråd med Montrealprotokollen, samt å stramme inn reguleringen på flere områder.

 3. Kulde

  Spydspiss innen CO2 i Vestfold

  IAC Vestcold er en solid kuldeentreprenør i Vestfold som arbeider spesielt mot kuldemarkedet innen butikk og prosesskjøling. Bedriften ledes av Jan Harald Eriksen og har i dag ca. 30 ansatte. Bedriften eies i dag av Viessmann.

 4. Fagutdanning og sertifisering, Kulde

  Bill.mrk: Læreplass søkes

  Koronakrisen har gjort at mange av VKEs medlemsbedrifter har krevende økonomi om dagen, det er også mange som er bekymret for tiden fremover. Men nå er det mange elever som skal ha opplæring i bedrift og som søker læreplasser. Bransjen kan gå glipp av mange gode fagarbeidere om vi ikke finner læreplasser til elevene.

 5. Medlemskap, Lover og forskrifter

  Gode råd til deg som nylig har ferdigstilt eller står midt i prosjekter

  For mange entreprenørbedrifter har koronakrisen ikke bare ført til økonomisk hodebry, men også brakt med seg en del juridiske problemstillinger. Her får du gode råd dersom du nylig har ferdigstilt eller står midt i prosjekter som har blitt påvirket av krisen.

 6. Medlemskap, Lover og forskrifter

  Fire gode råd til bedrifter som er i kontraktsforhandlinger

  For mange entreprenørbedrifter har koronakrisen ikke bare ført til økonomisk hodebry, men også brakt med seg en del juridiske problemstillinger. Her får du fire gode råd til bedrifter som er i kontraktsforhandlinger i dag.