VKE

Innhold

VKE har signert Bygg21

Inneklima, Ventilasjon, Kulde, Energi, Klima og miljø

Publisert

En fornøyd Sverre Tiltnes i Bygg21 sammen med Thor Lexow i VKE etter signering.

Bygg21-dugnaden er unnagjort. Med 448 signaturer fra viktige aktører i byggenæringen med forpliktelse til å støtte opp om bruk av beste praksis som er definert av Bygg21 er Sverre Tiltnes, direktør i Bygg21 meget fornøyd med oppslutningen.

Det er nå resultatet av fem års arbeid skal omsettes til praktisk bruk i alle deler av landets største landbaserte næring.

– Med syv rapporter og syv veiledere samlet på bygg21.no og i brukerappen byggelig.no har det aldri vært lettere å finne, dele og bruke beste praksis for effektive og bærekraftige plan- og byggeprosesser sier Sverre Tiltens. Onsdag 4. november var den offisielle avslutningen av Bygg21, og samtidig startskuddet på fortsettelsen. Nå skal veilederne tas i bruk!

For VKE er det viktig å bidra til at inneklimabransjen og medlemsbedriftene støtter opp om bruk av beste praksis definert av Bygg21 for en mer bærekraftig, produktiv og kostnadseffektiv næring.
– Vi vil oppfordre våre medlemmer og hele bransjen til å gjøre det samme, sier Thor Lexow, adm. dir. i VKE.

De tiltakene som er spesielt viktige for VKE er:

 • Sørge for rett kompetanse i alle ledd, gjennom hele prosjektet
 • Bruke samhandlingsveilederen «Vi bygger best – med åpenhet og tillit» som kontraktsvedlegg
 • Bruke BIM aktivt i alle prosjekter og gjennom hele prosjektprosessen
 • Stille krav til at alle materialkjøp gjøres digitalt og bruke åpne etablerte standarder

I tillegg vil VKE arbeide aktivt for at bedriftene tar inn lærlinger for å bidra til at fremtidens prosjekter kan bemannes med fagarbeidere med rett kompetanse for en mer bærekraftig, produktiv og kostnadseffektiv næring.

Her kan du lese mer om Bygg21.

 

Flere nyheter

 1. Fagutdanning og sertifisering, F-gass, Kulde

  F-gass-fornyelse: Kursplass til én av fire innen fristen

  Får du ikke fornyet F-gass-sertifikatet i tide, kan du ikke jobbe lovlig etter 1. desember. Vil du ta kurs før eksamen? Meld deg på nå – det er bare plass til én av fire.

 2. F-gass, Kulde, Klima og miljø

  Ulovlig import og salg av F-gasser

  I sommervarmen er det stort behov for tjenestene som kuldebransjen leverer, og dette er det ikke bare lovlydige entreprenører og leverandører som har fått med seg. Det har vært stoppet rekordstore forsendelser av ulovlig innførte F-gasser.

 3. Fagutdanning og sertifisering

  Læreplaner for kuldemontør og ventilasjonstekniker på høring

  Nå er forslagene til læreplaner for kuldemontør og ventilasjonstekniker på høring med frist 15. november. Ventilasjonsteknikkfaget blir et eget lærefag i videregående opplæring fra 2021.

 4. Fagutdanning og sertifisering, F-gass

  F-gass-sertifikat må fornyes innen 1. desember

  Miljødirektoratet har ved en forskriftsendring utsatt fristen for å fornye sertifikat for fluorholdige klimagasser (F-gasser) til 1. desember 2020.

 5. F-gass, Kulde, Lover og forskrifter

  EU planlegger innstramming av F-gassforordningen

  EU-kommisjonen slapp 29. juni et veikart for en revisjon av F-gassforordningen. EU ønsker å forlenge nedtrappingen for bruk av HFK-gasser i tråd med Montrealprotokollen, samt å stramme inn reguleringen på flere områder.

 6. Kulde

  Spydspiss innen CO2 i Vestfold

  IAC Vestcold er en solid kuldeentreprenør i Vestfold som arbeider spesielt mot kuldemarkedet innen butikk og prosesskjøling. Bedriften ledes av Jan Harald Eriksen og har i dag ca. 30 ansatte. Bedriften eies i dag av Viessmann.