VKE

Innhold

VKE har signert Bygg21

Inneklima, Ventilasjon, Kulde, Energi, Klima og miljø

Publisert

En fornøyd Sverre Tiltnes i Bygg21 sammen med Thor Lexow i VKE etter signering.

Bygg21-dugnaden er unnagjort. Med 448 signaturer fra viktige aktører i byggenæringen med forpliktelse til å støtte opp om bruk av beste praksis som er definert av Bygg21 er Sverre Tiltnes, direktør i Bygg21 meget fornøyd med oppslutningen.

Det er nå resultatet av fem års arbeid skal omsettes til praktisk bruk i alle deler av landets største landbaserte næring.

– Med syv rapporter og syv veiledere samlet på bygg21.no og i brukerappen byggelig.no har det aldri vært lettere å finne, dele og bruke beste praksis for effektive og bærekraftige plan- og byggeprosesser sier Sverre Tiltens. Onsdag 4. november var den offisielle avslutningen av Bygg21, og samtidig startskuddet på fortsettelsen. Nå skal veilederne tas i bruk!

For VKE er det viktig å bidra til at inneklimabransjen og medlemsbedriftene støtter opp om bruk av beste praksis definert av Bygg21 for en mer bærekraftig, produktiv og kostnadseffektiv næring.
– Vi vil oppfordre våre medlemmer og hele bransjen til å gjøre det samme, sier Thor Lexow, adm. dir. i VKE.

De tiltakene som er spesielt viktige for VKE er:

  • Sørge for rett kompetanse i alle ledd, gjennom hele prosjektet
  • Bruke samhandlingsveilederen «Vi bygger best – med åpenhet og tillit» som kontraktsvedlegg
  • Bruke BIM aktivt i alle prosjekter og gjennom hele prosjektprosessen
  • Stille krav til at alle materialkjøp gjøres digitalt og bruke åpne etablerte standarder

I tillegg vil VKE arbeide aktivt for at bedriftene tar inn lærlinger for å bidra til at fremtidens prosjekter kan bemannes med fagarbeidere med rett kompetanse for en mer bærekraftig, produktiv og kostnadseffektiv næring.

Her kan du lese mer om Bygg21.

 

Flere nyheter