VKE

Innhold

VKE har signert Bygg21

Inneklima, Ventilasjon, Kulde, Energi, Klima og miljø

Publisert

En fornøyd Sverre Tiltnes i Bygg21 sammen med Thor Lexow i VKE etter signering.

Bygg21-dugnaden er unnagjort. Med 448 signaturer fra viktige aktører i byggenæringen med forpliktelse til å støtte opp om bruk av beste praksis som er definert av Bygg21 er Sverre Tiltnes, direktør i Bygg21 meget fornøyd med oppslutningen.

Det er nå resultatet av fem års arbeid skal omsettes til praktisk bruk i alle deler av landets største landbaserte næring.

– Med syv rapporter og syv veiledere samlet på bygg21.no og i brukerappen byggelig.no har det aldri vært lettere å finne, dele og bruke beste praksis for effektive og bærekraftige plan- og byggeprosesser sier Sverre Tiltens. Onsdag 4. november var den offisielle avslutningen av Bygg21, og samtidig startskuddet på fortsettelsen. Nå skal veilederne tas i bruk!

For VKE er det viktig å bidra til at inneklimabransjen og medlemsbedriftene støtter opp om bruk av beste praksis definert av Bygg21 for en mer bærekraftig, produktiv og kostnadseffektiv næring.
– Vi vil oppfordre våre medlemmer og hele bransjen til å gjøre det samme, sier Thor Lexow, adm. dir. i VKE.

De tiltakene som er spesielt viktige for VKE er:

 • Sørge for rett kompetanse i alle ledd, gjennom hele prosjektet
 • Bruke samhandlingsveilederen «Vi bygger best – med åpenhet og tillit» som kontraktsvedlegg
 • Bruke BIM aktivt i alle prosjekter og gjennom hele prosjektprosessen
 • Stille krav til at alle materialkjøp gjøres digitalt og bruke åpne etablerte standarder

I tillegg vil VKE arbeide aktivt for at bedriftene tar inn lærlinger for å bidra til at fremtidens prosjekter kan bemannes med fagarbeidere med rett kompetanse for en mer bærekraftig, produktiv og kostnadseffektiv næring.

Her kan du lese mer om Bygg21.

 

Flere nyheter

 1. F-gass, Kulde, Lover og forskrifter

  EU planlegger innstramming av F-gassforordningen

  EU-kommisjonen slapp 29. juni et veikart for en revisjon av F-gassforordningen. EU ønsker å forlenge nedtrappingen for bruk av HFK-gasser i tråd med Montrealprotokollen, samt å stramme inn reguleringen på flere områder.

 2. Kulde

  Spydspiss innen CO2 i Vestfold

  IAC Vestcold er en solid kuldeentreprenør i Vestfold som arbeider spesielt mot kuldemarkedet innen butikk og prosesskjøling. Bedriften ledes av Jan Harald Eriksen og har i dag ca. 30 ansatte. Bedriften eies i dag av Viessmann.

 3. Fagutdanning og sertifisering, Kulde

  Bill.mrk: Læreplass søkes

  Koronakrisen har gjort at mange av VKEs medlemsbedrifter har krevende økonomi om dagen, det er også mange som er bekymret for tiden fremover. Men nå er det mange elever som skal ha opplæring i bedrift og som søker læreplasser. Bransjen kan gå glipp av mange gode fagarbeidere om vi ikke finner læreplasser til elevene.

 4. Medlemskap, Lover og forskrifter

  Gode råd til deg som nylig har ferdigstilt eller står midt i prosjekter

  For mange entreprenørbedrifter har koronakrisen ikke bare ført til økonomisk hodebry, men også brakt med seg en del juridiske problemstillinger. Her får du gode råd dersom du nylig har ferdigstilt eller står midt i prosjekter som har blitt påvirket av krisen.

 5. Medlemskap, Lover og forskrifter

  Fire gode råd til bedrifter som er i kontraktsforhandlinger

  For mange entreprenørbedrifter har koronakrisen ikke bare ført til økonomisk hodebry, men også brakt med seg en del juridiske problemstillinger. Her får du fire gode råd til bedrifter som er i kontraktsforhandlinger i dag.

 6. Tall og fakta, Medlemskap, Ventilasjon, Kulde, Energi

  Klimamarkedet rammes av svekket byggeaktivitet

  VKEs markedsrapport viser at koronakrisen generelt svekker utsiktene for byggeaktiviteten framover, og klimamarkedet vil også rammes. Men det er først neste år at nedgangen for nybygg ventes å treffe klimamarkedet.