Ny metode for å bestemme energieffektivitet til luftfiltre

Publisert

Eurovent har publisert fjerde utgave av bransjeanbefalingen for å fastsette energieffektivitet til luftfiltre. Eurovent 4/21 (2019) omfatter nå også luftfiltre som opererer med annen luftmengde enn nominell.

Den fjerde utgaven av den Eurovent-anbefalingen 4/21 – 'Energy Efficiency Evaluation of air filters for general ventilation purpose' omfatter en ny metode for å bestemme årlige energiforbruk for luftfiltre som opererer med en annen luftmengde enn den nominelle.

Eurovent 4/21 ble første gang utgitt i 2014 og har siden gått gjennom flere revisjoner. Målet med denne anbefalingen er å beregne det årlige energiforbruket basert på en laboratorietestprosedyre som kan være grunnlaget for en energieffektiviseringsklassifisering. Dette vil gi brukere av luftfiltre en veiledning for filtervalg. Anbefalingen er utarbeidet av Eurovent produktgruppe 'Air Filters' (PG-FIL) der både Camfil og Interfil deltar.

Den fjerde utgaven inneholder en metode for å bestemme årlig energiforbruk for luftfiltre som driftes med en annen luftmengde enn nominell. Den nye metodikken er utviklet basert på en serie tester og analyser utført av PG-FIL og enstemmig godkjent.

– Denne nye metodikken baner vei for enkel filterevaluering ikke bare under referansetestforholdene, men også ved det faktiske driftspunktet. Det bringer nye muligheter for evaluering av energieffektiviteten til ventilasjonsenheter, også i lys av de kommende kravene i den reviderte kommisjonsforordningen (EU) nr. 1253/2014 med økodesignkrav til ventilasjonsaggregater uttaler Jan Andersson i Camfil, styreleder for produktgruppen for luftfiltre.

Veilederen Eurovent 4/21 (2019) er gratis for medlemmer av VKE. For ikke-medlemmer kan den kjøpes fra Eurovents nettbutikk . Medlemmer kan ta kontakt med VKE for en digital kopi.

Flere nyheter

Påmelding nyhetsbrev

Påmelding til vårt nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Skriv inn din e-post-adresse her: