VKE

Innhold

Fornyelse av F-gass-sertifikat utsatt til 1. juni 2021

F-gass, Kulde, Lover og forskrifter

Publisert

Miljødirektoratet har 20. november varslet at fristen for å fornye F-gass-sertifikatet er utsatt nok en gang grunnet koronarestriksjoner. Fristen er utvidet fra 1. desember 2020 til 1. juni 2021.

Mange hadde meldt seg opp til eksamen våren 2020 for å fornye sertifikatene sine. På grunn av situasjonen med fare for koronasmitte, ble eksamenene avlyst eller utsatt. Derfor ble fristen for å fornye F-gass-sertifikatet utsatt til 1. desember 2020.

De fleste eksamenssentrene startet opp igjen før sommerferien og tilbød kurs og eksamener utover høsten 2020. Men som følge av økt smitte i landet, er det i oktober/november innført en rekke tiltak både på nasjonalt og kommunalt nivå. I flere store kommuner er arrangementer innendørs, som kurs, forbudt. Regjeringen har videre gått ut og anbefalt befolkningen om å holde seg mest mulig hjemme. Det er dermed ikke tilrådelig for bedrifter å sende sine ansatte på reise for å delta på kurs/eksamen.

Ny utsettelse
Med bakgrunn i situasjonen med koronaviruset har Miljødirektoratet sendt forslag til forskriftsendring på høring om midlertidig unntak fra produktforskriften § 6a-3a, slik at ny frist for å ha fått fornyet sertifikat for F-gass som er eldre enn 5 år blir 1. juni 2021.

Lurt å være ute i god tid
– Selv om det har kommet nok en utsettelse anbefaler vi alle å få fornyet F-gass-sertifikatet sitt så fort det er forsvarlig og mulig, anbefaler Espen Rønning, fagsjef kulde i VKE. Kursene for fornyelse av F-gass-sertifikatet gir de som deltar en repetisjon av det viktigste i F-gass-forordningen og man får en innføring i de nye kravene.

Det er flere tilbydere av kurs i markedet, men VKE kan anbefale kursene til NOVAP. Medlemmer av VKE får medlemsrabatt på alle kursene til NOVAP.

Listen over kommende kurs kan du finne her.

Flere nyheter