Fornyelse av F-gass-sertifikat utsatt til 1. juli 2022

F-gass, Kulde, Lover og forskrifter

Publisert

Miljødirektoratet har 20. november varslet at fristen for å fornye F-gass-sertifikatet er utsatt nok en gang grunnet koronarestriksjoner. Fristen er utvidet fra 1. desember 2020 til 1. juli 2022.

Mange hadde meldt seg opp til eksamen våren 2020 for å fornye sertifikatene sine. På grunn av situasjonen med fare for koronasmitte, ble eksamenene avlyst eller utsatt. Derfor ble fristen for å fornye F-gass-sertifikatet utsatt til 1. desember 2020.

De fleste eksamenssentrene startet opp igjen før sommerferien og tilbød kurs og eksamener utover høsten 2020. Men som følge av økt smitte i landet, er det i oktober/november innført en rekke tiltak både på nasjonalt og kommunalt nivå. I flere store kommuner er arrangementer innendørs, som kurs, forbudt. Regjeringen har videre gått ut og anbefalt befolkningen om å holde seg mest mulig hjemme. Det er dermed ikke tilrådelig for bedrifter å sende sine ansatte på reise for å delta på kurs/eksamen.

Ny utsettelse
Med bakgrunn i situasjonen med koronaviruset har Miljødirektoratet sendt forslag til forskriftsendring på høring om midlertidig unntak fra produktforskriften § 6a-3a, slik at ny frist for å ha fått fornyet sertifikat for F-gass som er eldre enn 5 år blir 1. juli 2022.

Lurt å være ute i god tid
– Selv om det har kommet nok en utsettelse anbefaler vi alle å få fornyet F-gass-sertifikatet sitt så fort det er forsvarlig og mulig, anbefaler Espen Rønning, fagsjef kulde i VKE. Kursene for fornyelse av F-gass-sertifikatet gir de som deltar en repetisjon av det viktigste i F-gass-forordningen og man får en innføring i de nye kravene.

Det er flere tilbydere av kurs i markedet, men VKE kan anbefale kursene til NOVAP. Medlemmer av VKE får medlemsrabatt på alle kursene til NOVAP.

Listen over kommende kurs kan du finne her.

Flere nyheter

Påmelding nyhetsbrev

Påmelding til vårt nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Skriv inn din e-post-adresse her:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: