Hvem blir beste kvinne i kulde i 2024?

Publisert

AREA gjentar konkurransen «Women in Cooling» i 2024 i partnerskap med World Refrigeration Day. Formålet med konkurransen er å fremme kvinner i kuldebransjen.

Konkurransen går ut på at du tar en video av arbeid i løpet av en arbeidsdag og viser frem hvordan kvinner i kuldebransjen jobber. – Her får du sjansen til å vise deg som rollemodell, fagperson og regissør.  Dette er din mulighet til å vise verden hvordan kvinner i kuldebransjen jobber, sier Espen Rønning, fagsjef i VKE.

Hvordan deltar du?
For å delta, må du ta en video som viser arbeidsdagen din innen kuldebransjen. Send inn videoen via AREA sin Facebook-side og bli med i kampen om å bli den beste representanten for kvinners innsats i kuldebransjen.

Hva kan du vinne?
Vinneren av konkurransen vil motta en flott premie på 1 000 € fra World Refrigeration Day. Premien blir overrakt på AREAs generalforsamling i Belfast 23-24. mai 2024. I tillegg dekkes reise og opphold til utdelingen for vinneren og medlemmer fra ATF og BESA.

Konkurranseregler
For å delta må du være medlem av eller ansatt i en bedrift som er representert av en AREAs medlemsorganisasjoner, for eksempel VKE.

Innholdskrav i videoen:

 • Videoen må ikke vare mer enn 10 minutter.
 • Lyd og bilde må være tydelig, selv om det er filmet med en smarttelefon.
 • Alle språk blant AREAs medlemmer kan benyttes.
 • Videoen må ikke inneholde musikk eller annet som bryter med regler for opphavsrett.

 Nytt av året er at også de som jobber med design av anlegg kan delta i konkurransen. Temaet for videoen er altså enten utførelse av arbeid på eller design av et kuldeanlegg, kjøleanlegg eller varmepumpe.

For design av et anlegg ønsker man at deltageren skal vise frem en typisk arbeidshverdag. F.eks. designe et anlegg og snakke om hvilke valg man har gjort. Dette kan gjerne kombineres ved å vise det endelige resultatet av designet..

Ved utførelse av arbeid på et anlegg så vil følgende arbeidsoppgaver være aktuelle:

 • Installasjon
 • Igangkjøring
 • Lekkasjekontroll
 • Tømming av kuldemedium
 • Fylling av kuldemedium
 • Hardlodding
 • Reparasjon

Hvordan blir videoen vurdert?
Videoen vil evalueres etter følgende kriterier:

 • Forklaring på oppgaven som blir utført
 • Bruk av nødvendig utstyr og/eller verktøy
 • Sikkerhet, HMS og miljøpåvirkning

Alle innsendte videoer vil vurderes av AREAs styre, WG Human Resources og AREAs representanter til INWIC (International Women in Cooling). 

Husk fristen! Send inn videoen din til AREA via Facebook-siden deres innen midnatt søndag 7. april 2024.

Mer informasjon finner du på AREAs nettsider!

 

Flere nyheter

 1. En bølgedal for byggebransjen

  2024 blir et tøft år for byggebransjen. Høye renter og byggekostnader gjør at vi venter fallende byggproduksjon i år. Vi anslår en vekst igjen i 2025, ettersom rentekutt vil stimulere etterspørselen, samt drahjelp fra noen store byggeprosjekter i offentlig regi.

 2. Kunstig intelligens i klimabransjen

  Kunstig intelligens (AI) vil spille en sentral rolle i å forbedre effektiviteten og innovasjonen i ulike bransjer, påvirke arbeidsmetoder og utfordre tradisjonelle roller som håndverkere, entreprenører, ingeniører og rådgivere. "AI i bransjen – Inspirasjon og muligheter" var temaet på VKE-konferansen som gikk av stabelen 25. april til en fullsatt sal på ærverdige Oslo Militære Samfund.

Påmelding nyhetsbrev

Påmelding til vårt nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Skriv inn din e-post-adresse her: