VKE

Innhold

Espen Rønning blir ny fagsjef kulde i VKE

Medlemskap, Kulde

Publisert

Espen Rønning blir ny Fagsjef Kulde i VKE. Foto: Moment Studio

Espen Rønning er ansatt som ny fagsjef kulde i VKE. Han kommer fra stilling som forretningsutvikler innen fjernvarme og fjernkjøling i Oslofjord Varme AS.

Espen har fått et bredt kontaktnett og god kjennskap til kulde- og varmepumpebransjen gjennom blant annet å ha deltatt i flere store utbyggingsprosjekter og konvertering av industrielle anlegg til kuldemedier med lav GWP.

– Dette er en veldig spennende bransje og jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven som fagsjef kulde. Jeg har stor tro på VKE som jeg ser på som en sterk bransjeorganisasjon med godt omdømme og god påvirkningskraft. Bedriftene som arbeider innenfor kulde- og varmepumpebransjen er viktige aktører i det grønne skiftet. Jeg håper å kunne bidra til at kuldebransjen blir enda mer bærekraftig og går foran i satsningen på klimavennlige kuldemedier. Samtidig er det viktig at bransjen holder fortsatt fokus på å jobbe sikkert og trygt med både nye og gamle kuldemedier.

– De løsningene som bransjen tilbyr, er en viktig del av klimaløsningen og jeg tror dette er et viktig argument som vi må benytte for å øke rekrutteringen til både utdanningen og til bedriftene i dette markedet. Vi må fokusere på medlemmenes nytteverdi av VKE og jeg har allerede flere ideer om dette. Jeg gleder meg til å prate mye med medlemsbedriftene, slik at jeg kan bli enda bedre kjent med dem og forstå deres behov, sier Rønning.

En meget fornøyd administrerende direktør i VKE, Thor Lexow mener at VKE har funnet en veldig god fagsjef kulde som evner å ha god medlemsforståelse og overføre dette til gode rammebetingelser for bedrifter og samfunnet. – Espen blir en viktig ressurs for våre medlemmer, avslutter Lexow.

Espen Rønning er 40 år og er utdannet sivilingeniør innen energi og miljø fra NTNU.

Tiltredelsestidspunkt er februar 2020.

Flere nyheter

 1. Fagutdanning og sertifisering, F-gass

  F-gass-sertifikat må fornyes innen 1. desember

  Miljødirektoratet har ved en forskriftsendring utsatt fristen for å fornye sertifikat for fluorholdige klimagasser (F-gasser) til 1. desember 2020.

 2. F-gass, Kulde, Lover og forskrifter

  EU planlegger innstramming av F-gassforordningen

  EU-kommisjonen slapp 29. juni et veikart for en revisjon av F-gassforordningen. EU ønsker å forlenge nedtrappingen for bruk av HFK-gasser i tråd med Montrealprotokollen, samt å stramme inn reguleringen på flere områder.

 3. Kulde

  Spydspiss innen CO2 i Vestfold

  IAC Vestcold er en solid kuldeentreprenør i Vestfold som arbeider spesielt mot kuldemarkedet innen butikk og prosesskjøling. Bedriften ledes av Jan Harald Eriksen og har i dag ca. 30 ansatte. Bedriften eies i dag av Viessmann.

 4. Fagutdanning og sertifisering, Kulde

  Bill.mrk: Læreplass søkes

  Koronakrisen har gjort at mange av VKEs medlemsbedrifter har krevende økonomi om dagen, det er også mange som er bekymret for tiden fremover. Men nå er det mange elever som skal ha opplæring i bedrift og som søker læreplasser. Bransjen kan gå glipp av mange gode fagarbeidere om vi ikke finner læreplasser til elevene.

 5. Medlemskap, Lover og forskrifter

  Gode råd til deg som nylig har ferdigstilt eller står midt i prosjekter

  For mange entreprenørbedrifter har koronakrisen ikke bare ført til økonomisk hodebry, men også brakt med seg en del juridiske problemstillinger. Her får du gode råd dersom du nylig har ferdigstilt eller står midt i prosjekter som har blitt påvirket av krisen.

 6. Medlemskap, Lover og forskrifter

  Fire gode råd til bedrifter som er i kontraktsforhandlinger

  For mange entreprenørbedrifter har koronakrisen ikke bare ført til økonomisk hodebry, men også brakt med seg en del juridiske problemstillinger. Her får du fire gode råd til bedrifter som er i kontraktsforhandlinger i dag.