VKE

Innhold

Jakter lærlinger aktivt

Fagutdanning og sertifisering, Kulde

Publisert

Sindre og Pål Eklund orienterer.

Therma og Johnson Controls samarbeider om å skaffe seg gode lærlinger.

De to selskapene er begge VKE-medlemmer, og har laget en felles presentasjon av industriell kulde. Den bruker de aktivt ved skolebesøk.
– Johnson Controls har besøkt Malakoff og Ås, mens Therma har vært på Kuben og Ringsaker. Det er hyggelig å se at de kan samarbeide om dette, sier VKEs læreplassjeger Thomas Bergersen.

Besøket av Sindre og Pål Eklund i Therma var fint og inspirerende, mener han.
– De fikk formidlet industrikjøling på en god og interessant måte – og det var selvsagt populært at de spanderte pizza og brus til lunsj!

Begge bedriftene ønsker minst én lærling hver, og har fått søkere etter å ha besøkt skolene.
– De ønsker også å gjøre dette i årene fremover, da helst litt tidligere i skoleåret, forteller Bergersen.

Flere nyheter

 1. F-gass, Kulde, Lover og forskrifter

  EU planlegger innstramming av F-gassforordningen

  EU-kommisjonen slapp 29. juni et veikart for en revisjon av F-gassforordningen. EU ønsker å forlenge nedtrappingen for bruk av HFK-gasser i tråd med Montrealprotokollen, samt å stramme inn reguleringen på flere områder.

 2. Kulde

  Spydspiss innen CO2 i Vestfold

  IAC Vestcold er en solid kuldeentreprenør i Vestfold som arbeider spesielt mot kuldemarkedet innen butikk og prosesskjøling. Bedriften ledes av Jan Harald Eriksen og har i dag ca. 30 ansatte. Bedriften eies i dag av Viessmann.

 3. Fagutdanning og sertifisering, Kulde

  Bill.mrk: Læreplass søkes

  Koronakrisen har gjort at mange av VKEs medlemsbedrifter har krevende økonomi om dagen, det er også mange som er bekymret for tiden fremover. Men nå er det mange elever som skal ha opplæring i bedrift og som søker læreplasser. Bransjen kan gå glipp av mange gode fagarbeidere om vi ikke finner læreplasser til elevene.

 4. Medlemskap, Lover og forskrifter

  Gode råd til deg som nylig har ferdigstilt eller står midt i prosjekter

  For mange entreprenørbedrifter har koronakrisen ikke bare ført til økonomisk hodebry, men også brakt med seg en del juridiske problemstillinger. Her får du gode råd dersom du nylig har ferdigstilt eller står midt i prosjekter som har blitt påvirket av krisen.

 5. Medlemskap, Lover og forskrifter

  Fire gode råd til bedrifter som er i kontraktsforhandlinger

  For mange entreprenørbedrifter har koronakrisen ikke bare ført til økonomisk hodebry, men også brakt med seg en del juridiske problemstillinger. Her får du fire gode råd til bedrifter som er i kontraktsforhandlinger i dag.

 6. Tall og fakta, Medlemskap, Ventilasjon, Kulde, Energi

  Klimamarkedet rammes av svekket byggeaktivitet

  VKEs markedsrapport viser at koronakrisen generelt svekker utsiktene for byggeaktiviteten framover, og klimamarkedet vil også rammes. Men det er først neste år at nedgangen for nybygg ventes å treffe klimamarkedet.