VKE har fått europeisk støtte til standardisering

Publisert

Stig Rath, fagdirektør kulde.

Fagdirektør Stig Rath i VKE har fått reisestøtte fra den europeiske interesseorganisasjonen SBS (Small Business Standards) for å delta i standardisering innen HMS-krav for kulde- og varmepumpeanlegg.

SBS ivaretar SMB-bedrifter i standardiseringsarbeid. Organisasjonen er finansiert av EU/EFTA, og deler hvert år ut reisestøtte for SMB-bedrifter som er med på standardiseringsarbeid.

Stig Rath har fått støtte for å delta i standardisering på to viktige områder:
revidering av kuldestandarden EN 378 (gjennom komiteen CEN/TC 182/WG 6)
tilpasse dagens kuldestandarder til brannfarlige kuldemedier (i komiteen WG 12)

– For våre medlemsbedrifter er det veldig bra at Stig har fått denne anerkjennelsen fra SBS. Ved å delta i dette arbeidet kan vi fremme VKE-bedriftenes interesser når standardene skal skrives, poengterer Thor Lexow, administrerende direktør i VKE.

Flere nyheter

  1. Kiwa – ny medlemsfordel

    VKE har inngått en avtale med Kiwa om rabatt på kurs og andre tjenester. Avtalen vil gi våre medlemmer en rimeligere tilgang til en av Norges ledende aktører innen testing, inspeksjon, sertifisering og kurs.

  2. Konkurranse for kvinnelige kuldeteknikere

    AREA og World Refrigeration Day har gått sammen for å promotere kvinner i kuldebransjen. De ønsker å vise at en jobb i kulde- og varmepumpebransjen egner seg like godt for kvinner som for menn. – Her oppfordrer jeg alle kvinnelige kuldeteknikere og lærlinger til å vise frem en artig og meningsfylt arbeidsdag, sier Espen Rønning, fagsjef i VKE.

Påmelding nyhetsbrev

Påmelding til vårt nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Skriv inn din e-post-adresse her: