Stor interesse for utslippsfrie og energiproduserende bygg – ZEB+

Publisert

Amund Ona Gjul og Øystein Mehli i Systemair AS viser ventilasjonsaggregat som inngår i ZEB+.

Den 6. - 7. november ble den første nordiske konferansen for ZEB+ arrangert i Trondheim.

Årets konferanse var et samarbeid mellom NTNU, SINTEF, Skanska, Enova, FutureBuilt, Direktoratet for byggkvalitet, Snøhetta, Trondheim kommune, Trøndelag fylkeskommune og VKE.

Variert program
Programmet dekket et stort spekter av forskningsresultater, teknologi og praktiske løsninger som vi kommer til å se mer av i fremtidens bygninger. Inneklima var tema på flere av seksjonene. Ikke uventet viste flere presentasjoner at bygningenes energiytelse er sterkt brukeravhengig, spesielt for boliger. BIM, digitalisering og behovsstyring var også et tema som gikk igjen. Klima og energimål kan nås når bygningene kommunisere med mennesker og energisystemer, sa Harald Schnur, divisjonsdirektør i Siemens Smart Infrastructure.

Professor Inger Andresen ved NTNU som ledet konferansen og hennes team hadde gjort en fantastisk jobb med å planlegge og sette sammen et veldig bra program. Neste nordiske ZEB+ konferanse vil bli arrangert i Sverige i 2021.

Deltagelse fra VKE-medlemmer
Systemair har levert ventilasjonsaggregatene til alle Powerhouseprosjekter til nå, inkludert Powerhouse Brattørkaia, som var et av hovedtemaene på konferansen, forteller markedssjef Amund Ona Gjul.
– Vi synes derfor det var passende å vise frem neste generasjon aggregat – Geniox - på ZEB+, for å vise fremoverlente byggherrer og konsulenter hva som blir mulig å oppnå i årene som kommer, avslutter Gjul.

Papers fra konferansen er tilgjengelig her.

Flere nyheter

  1. |

    Digitale produktpass – DPP

    Digitalt produktpass er et nytt verktøy som EU nå utvikler som del av arbeidet med den sirkulære økonomien og bærekraftige produkter. Et digitalt produktpass er en digital samling av informasjon om et produkt gjennom hele dets livsløp – fra produksjon, bruk, vedlikehold til avhending eller resirkulering.

  2. |

    Kostnadseffektiv konvertering fra elektrisk til vannbåren varme

    På oppdrag fra Enova har Asplan Viak kartlagt kostnader, barrierer og potensial for konvertering til vannbåren varme i bygninger. Studien viser at det er en tydelig sammenheng mellom kompetanse og kostnader. Billig strøm fra vannkraft, og en systematisk satsning på elektrisk oppvarming i mange tiår, er årsaken til at dagens marked for vannbåren varme fortsatt er lite skriver Asplan Viak.

  3. |

    Nå skal det bygges flere boliger raskere

    Mens de fleste andre var opptatt med langhelg og å feire 17. mai jobbet en arbeidsgruppe satt ned at Kommunal- og distriksdepartementet hardt med å få ferdig en rapport med tiltak som skal gjør plan- og byggesakprosessen raskere. Arbeidet er et ledd i regjeringens mål om 130 000 nye boliger innen 2030.

Påmelding nyhetsbrev

Påmelding til vårt nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Skriv inn din e-post-adresse her: