VKE

Innhold

Hold hjulene i gang med økte støttesatser!

Næringspolitikk, Ventilasjon, Kulde

Publisert

11 organisasjoner, blant annet VKE, har sammen bedt klima- og miljøministeren doble støttesatsene for energitiltak i boliger ut året.

I 2019 annonserte Enova at de vil endre følgende støttesatser til boligeiere:

 • Støtte til luft-vann-varmepumpe og avtrekksvarmepumpe avvikles
 • Maksimal støtte til balansert ventilasjon reduseres med 5 000,-
 • Støtten til solceller reduseres med 2 500,-
 • Støtten til solfangere reduseres med 5 000,-

Disse endringene skulle tre i kraft fra 1. april i år, men Enova har nå varslet at disse endringene vil først bli gjennomført fra 1. juli i år grunnet koronasituasjonen.

Doble støttesatsene ut året
VKE og 10 andre organisasjoner mener at alle støttesatser for boligeiere bør dobles og fristene for tiltakene over bør forlenges ut året. Dette vil hindre konkurser, oppsigelser og permitteringer i de bedriftene som leverer disse tjenesten.

Dette kan gjøres uten ekstra bevilgninger fra staten, siden man har tilstrekkelig med ubenyttede midler satt til side i energifondet for energitiltak hos boligeiere.

 Nå har myndighetene en unik mulighet til å opprettholde aktiviteten og øke gjennomføringen av samfunnsnyttige energitiltak i boliger. Ikke minst vil flere varmepumper og balansert ventilasjon bidra positivt. Balansert ventilasjon vil i tillegg til å redusere strømregningen forbedre inneklima og folkehelsen i boliger. Ikke så dumt i disse tider med hjemmekontor, sier Thor Lexow, adm. dir. i VKE.

Enkelt og virkningsfullt
 Dette er et enkelt og virkningsfullt grep som klima- og miljøministeren kan ta, sier Lexow. Ikke bare vil det føre til at bedrifter er sikret oppdrag gjennom året i denne vanskelige tiden, men vil også fremme grønn omstilling i de norske hjem.

Disse organisasjonene står bak brevet:
VKE, Rørentreprenørene Norge, Nelfo, Norsk Varmepumpeforening, El- og IT-forbundet, Elektroforeningen, Huseierne, Naturvernforbundet, Solenergiklyngen, WWF, og Zero.

Brevet finner du her.

Flere nyheter

 1. Fagutdanning og sertifisering, F-gass

  F-gass-sertifikat må fornyes innen 1. desember

  Miljødirektoratet har ved en forskriftsendring utsatt fristen for å fornye sertifikat for fluorholdige klimagasser (F-gasser) til 1. desember 2020.

 2. F-gass, Kulde, Lover og forskrifter

  EU planlegger innstramming av F-gassforordningen

  EU-kommisjonen slapp 29. juni et veikart for en revisjon av F-gassforordningen. EU ønsker å forlenge nedtrappingen for bruk av HFK-gasser i tråd med Montrealprotokollen, samt å stramme inn reguleringen på flere områder.

 3. Kulde

  Spydspiss innen CO2 i Vestfold

  IAC Vestcold er en solid kuldeentreprenør i Vestfold som arbeider spesielt mot kuldemarkedet innen butikk og prosesskjøling. Bedriften ledes av Jan Harald Eriksen og har i dag ca. 30 ansatte. Bedriften eies i dag av Viessmann.

 4. Fagutdanning og sertifisering, Kulde

  Bill.mrk: Læreplass søkes

  Koronakrisen har gjort at mange av VKEs medlemsbedrifter har krevende økonomi om dagen, det er også mange som er bekymret for tiden fremover. Men nå er det mange elever som skal ha opplæring i bedrift og som søker læreplasser. Bransjen kan gå glipp av mange gode fagarbeidere om vi ikke finner læreplasser til elevene.

 5. Medlemskap, Lover og forskrifter

  Gode råd til deg som nylig har ferdigstilt eller står midt i prosjekter

  For mange entreprenørbedrifter har koronakrisen ikke bare ført til økonomisk hodebry, men også brakt med seg en del juridiske problemstillinger. Her får du gode råd dersom du nylig har ferdigstilt eller står midt i prosjekter som har blitt påvirket av krisen.

 6. Medlemskap, Lover og forskrifter

  Fire gode råd til bedrifter som er i kontraktsforhandlinger

  For mange entreprenørbedrifter har koronakrisen ikke bare ført til økonomisk hodebry, men også brakt med seg en del juridiske problemstillinger. Her får du fire gode råd til bedrifter som er i kontraktsforhandlinger i dag.