Enova utsetter nok en gang endringer i støttetilbudet til boligeiere

Publisert

Illustrasjon: Enova SF.

VKE skrev i mars et brev sammen med flere andre organisasjoner hvor vi ba klima- og miljøministeren om å doble støttesatsene for energitiltak i boliger ut 2020. I den siste tiltakspakken fra regjeringen har økningen av støttesatsene dessverre uteblitt.

Enova har 29. mai annonsert at endringene på følgende støttesatser på nytt er utsatt, denne gangen til 1. januar 2021: 

  • Støtte til luft-vann-varmepumpe og avtrekksvarmepumpe avvikles
  • Maksimal støtte til balansert ventilasjon reduseres med 5 000,-
  • Støtten til solceller reduseres med 2 500,-
  • Støtten til solfangere reduseres med 5 000,- 

Disse endringene skulle først endres fra 1. april i år, deretter ble endringen utsatt til 1. juli i år grunnet koronasituasjonen. 

Som VKE m.fl. ba om har denne endringen blitt utsatt til 1. januar 2021, men økningen av  støttesatsene for energitiltak i boliger som organisasjonene ba om har uteblitt. 
 
Regjeringen la samme dag frem tiltakspakke 3. I denne ble det satt av 2 milliarder kroner til grønn omstilling som skal fordeles av Enova. Disse er forbeholdt grønn teknologiutvikling i industrien, og en grønn renovasjon av norske hjem støttes ikke i denne pakken. 
 
– Det er beklagelig at regjeringen og Enova ikke styrker støttetilbudet til boligeiere som vil gjennomføre energitiltak, dette ville ført til økt aktivitet for de firmaene som betjener privatmarkedet i denne vanskelige tiden sier Thor Lexow, adm.dir. i VKE. 

Flere nyheter

  1. |

    Digitale produktpass – DPP

    Digitalt produktpass er et nytt verktøy som EU nå utvikler som del av arbeidet med den sirkulære økonomien og bærekraftige produkter. Et digitalt produktpass er en digital samling av informasjon om et produkt gjennom hele dets livsløp – fra produksjon, bruk, vedlikehold til avhending eller resirkulering.

  2. |

    Kostnadseffektiv konvertering fra elektrisk til vannbåren varme

    På oppdrag fra Enova har Asplan Viak kartlagt kostnader, barrierer og potensial for konvertering til vannbåren varme i bygninger. Studien viser at det er en tydelig sammenheng mellom kompetanse og kostnader. Billig strøm fra vannkraft, og en systematisk satsning på elektrisk oppvarming i mange tiår, er årsaken til at dagens marked for vannbåren varme fortsatt er lite skriver Asplan Viak.

  3. |

    Nå skal det bygges flere boliger raskere

    Mens de fleste andre var opptatt med langhelg og å feire 17. mai jobbet en arbeidsgruppe satt ned at Kommunal- og distriksdepartementet hardt med å få ferdig en rapport med tiltak som skal gjør plan- og byggesakprosessen raskere. Arbeidet er et ledd i regjeringens mål om 130 000 nye boliger innen 2030.

Påmelding nyhetsbrev

Påmelding til vårt nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Skriv inn din e-post-adresse her: