Ny opplæringsbok for kuldeteknikerlærlinger

VKE har nå utgitt en opplæringsplan for lærlinger i Vg3 kulde- og varmepumpeteknikkfaget, både i digital form og på papir. Vi er veldig glade for å kunne tilby kulde- og varmepumpebransjen en opplæringsplan i et lettlest og moderne format sier Espen Rønning, fagsjef i VKE.

Konkretisering av læreplanen
Opplæringsplanen inneholder konkretiseringer av kompetansemålene i læreplanen for Vg3 kulde- og varmepumpeteknikkfaget. Kompetansemålene er brutt ned i temaer med beregninger og praktiske arbeidsoppgaver.

Opplæringsplanens hovedformål er å fungere som dokumentasjon for at lærlingen har vært gjennom og fått tilstrekkelig opplæring innen kompetansemålene i læreplanen. Boka kan også brukes som basis for bedriftens lokale opplæringsplan, som er et krav for at bedriften skal bli godkjent som lærebedrift. Slik boka er uformet fungerer den også som et oppslagsverk med oversikt over relevant regelverk og standarder.

Opplæringsplanen er utviklet av VKE med god hjelp av Trygve Trygstad og Pål Haukeland. Flere representanter fra bransjen har også hjulpet til med gjennomlesning av planen. Denne opplæringsplanen blir en viktig følgesvenn for alle som skal ut i lære i kulde- og varmepumpesteknikkfaget og ikke minst for de som skal ha YFF, yrkesfaglig fordypning i kompetansemålene i Vg3. Espen Rønning har vært prosjektleder sier Thor Lexow, og legger ikke skjul på at han er ganske stolt av resultatet. Jeg tror både lærlinger, faglærere, faglig ansvarlige i bedriftene og instruktører vil ha stor glede av opplæringsboka for kuldeteknikklærlinger.

Flere format
Opplæringsplanen kan kjøpes ved å ta kontakt med administrasjonen i VKE. Prisen på opplæringsplanen er kr. 300,- eks.mva. + porto. Medlemmer av VKE får 50 % rabatt på planen. Les mer hvordan planen kan bestilles

Medlemmer av VKE har også muligheten til å laste ned digitale utgaver på VKEs medlemssider. Der finnes det to utgaver, en utfyllbar pdf som kan benyttes digitalt og en versjon som er laget for utskrift.

Flere nyheter

  1. Varmepumper sentralt i Kraftløftet

    I slutten av september leverte NHO og LO en felles strategi for energieffektivisering, varmepumper i bygg og lokal solkraftproduksjon. – Strategien er en driver for betydelig satsing på enøk for å redusere kraftbehovet til bygg og industri og frigi elektrisitet til andre formål enn oppvarming, sier Thor Lexow, administrerende direktør i VKE.

Påmelding nyhetsbrev

Påmelding til vårt nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Skriv inn din e-post-adresse her: