Hva, har du ikke meldt deg på VKE-konferansen 2023 ennå?

Publisert

Programmet er klart og vi gir deg et variert og spennende program på VKE-konferansen 2023 den 4. mai. Få inspirasjon, lær noe nytt og treff hyggelige kollegaer på VKE-konferansen.

Der møter du Ole Erik Almlid, sjefen i NHO som skal fortelle om den grønne omstillingen og kompetansen næringslivet trenger for denne omstillingen. Og så kommer Knut Gaaserud, sjefen for hele Caverion Norge. Knut vil fortelle oss hva vi må gjøre for å beholde og utvikle kompetansen vi trenger for det grønne skiftet.

Steinar Holm, tidligere styreleder for VKE, men nå byggherre i Oslo universitetssykehus, vil snakke om å sikre fremtidens behov for kompetanse fra et annet ståsted nå enn da han representerte teknisk entreprenører. Men hvordan skal bedriftene rapportere på bærekraft og hva trengs av kompetanse for det? Det vil Bente Sverdrup fra Gjensidige fortelle oss.

Hvem er de viktigste leverandørene av kompetente fagfolk? Jo, universitetene, de videregående skolene og lærebedriftene. Derfor vil Peter Schild, en vaskeekte professor innen bygg og energiteknikk, fortelle hvordan de jobber med nye initiativ og muligheter for rekruttering til faget vårt.

Visste du forresten at fagene kulde, varmepumpe og ventilasjonsteknikk har fått et eget opplæringskontor som drives av Norges beste læreplassjeger? Thomas Bergersen leder opplæringskontoret Kulvent og vil fortelle hva de gjør for å sikre læreplasser til alle som velger en fagutdanning som kulde- og varmepumpetekniker eller ventilasjonstekniker. Er du heldig så vil du kanskje få møte en av de første ventilasjonsteknikerne med rykende ferskt fagbrev.

Kompetanse er jo også å tenke nytt og å bruke kjent teknologi på nye måter. Krav til lavt utslipp av klimagass trer inn som en premissgiver ved valg av løsninger og kanskje ligger løsningen i hybride klimatiseringsanlegg? Arnkell J. Petersen, førsteamanuensis ved NMBU, vil ta oss ut av komfortsonen for å vise at vi kan oppnå inneklimakomfort og lavt miljøavtrykk med hybride anlegg.

For virkelig å se inn i krystallkulen og tenke astronomisk rundt kompetanse har vi fått Eirik Newth fremtidstenker, astrofysiker og forfatter til å runde av dagen og kanskje gi oss noen svar på hva vi trenger av kompetanse? Det er begrenset med plasser, så hvis du ikke har meldt deg på ennå må du raske på. Konferansen er åpen for alle og gratis for ansatte i VKEs medlemsbedrifter.

Hva venter du på? Meld deg på her.

Flere nyheter

  1. Varmepumper sentralt i Kraftløftet

    I slutten av september leverte NHO og LO en felles strategi for energieffektivisering, varmepumper i bygg og lokal solkraftproduksjon. – Strategien er en driver for betydelig satsing på enøk for å redusere kraftbehovet til bygg og industri og frigi elektrisitet til andre formål enn oppvarming, sier Thor Lexow, administrerende direktør i VKE.

Påmelding nyhetsbrev

Påmelding til vårt nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Skriv inn din e-post-adresse her: