Nytt kurs for praksiskandidater ‒ Ventilasjonstekniker

Kan du tenke deg å ta fagbrev som ventilasjonstekniker ved å være med på teoriforberedende kurs? OTDE og VKE setter nå opp et nytt kurs til høsten.
Kan du tenke deg å ta fagbrev som ventilasjonstekniker ved å være med på teoriforberedende kurs? OTDE og VKE setter nå opp et nytt kurs til høsten.
Ventilasjonstekniker er en ny fagutdanning innen elektrofag. For dem med lang relevant erfaring er det mulighet til å ta fagbrev uten opplæring i skole og læretid i bedrift. Dette kalles praksiskandidatordningen.
Kravet for å melde seg opp til fagprøve som praksiskandidat er at du må dokumentere minst 5 års relevant og allsidig praksis fra fagfeltet og i tillegg bestå en teoretisk eksamen (praksiskandidateksamen) med kompetansemål fra læreplanen i Vg3 ventilasjonsteknikkfaget, før fagprøven kan avlegges.
Oppstart og varighet
OTDE og VKE vil fra 17. oktober 2023 starte teoriforberedende kurs i ventilasjonsteknikkfaget. Kurset vil gå over ca. 30 uker, med tverrfaglig eksamen mai/juni 2024.
Kursets varighet vil være 120 timer fordelt over én kveld per uke, med ca. 4 undervisnings-timer per kveld.
Krav til forkunnskaper
Å kunne regne i Vg3 ventilasjonsteknikkfaget innebærer å utføre matematiske beregninger og vurdere resultater i forbindelse med planlegging, gjennomføring og dokumentasjon. Det vil også si å foreta lufttekniske beregninger i et ventilasjonsanlegg. Det innebærer også å kunne hente informasjon om fysiske størrelser ut av tabeller og diagrammer. Kursdeltaker må ha grunnleggende forkunnskaper i praktisk matematikk.
Noen relevante lenker for kontroll av forkunnskaper:
https://www.kompetansenorge.no/test-deg-selv/
https://ndla.no/nb/subject:1:4c20c255-cf86-44b7-b628-950a4911c686/
Undervisningsmateriell
Tilgang til nødvendig undervisningsmateriell vil bli gitt på kurset. Kursdeltaker stiller med egen PC med Microsoft Office.
Det er en fordel om kursdeltaker har kjennskap til NEMITEKs kompetansebibliotek med Ventøk-serien, SINTEF Byggforskserien, Forskrift om elektriske lavspenningsanlegg (FEL) og Maskinforskriften.
Nettkurs
Kurset gjennomføres med fjernundervisning via web og en fysisk oppstartssamling hos OTDE i Farexvegen 7 på Frogner utenfor Oslo.
Kursavgift
Kursavgiften er kr 28 400.
For VKEs medlemsbedrifter gis det 20 % rabatt og kursavgiften er kr 22 720.
Oppmeldingsavgift til eksamen
Ved oppmelding til eksamen må deltakerne betale oppmeldingsavgift til fylkeskommunen på kr 1 251 (pris per 01.01.2023).
Påmelding
Kurset har en kapasitet på 24 kursdeltakere.
Påmeldingsfrist er 9. oktober 2023. Vi tar forbehold om å avlyse kurset dersom det ikke blir nok påmeldte.
Påmelding gjøres ved å sende epost til marianne@otde.no.
Programmet er klart og vi gir deg et variert og spennende program på VKE-konferansen 2023 den 4. mai. Få inspirasjon, lær noe nytt og treff hyggelige kollegaer på VKE-konferansen.
Søkertallene for 2023 viser at den positive veksten fortsetter for vg2 kulde-, varmepumpe- og ventilasjonsteknikk. Tallet på elever som har linjen på førstevalg har økt med over 20 prosent fra 2022.
VKE inviterer medlemsbedrifter til gratis webinar om temaet "Ansvarsrett og tiltaksklasser – SAK10".
Den grønne, sirkulære bølgen skyller over byggebransjen. I første bølgetopp ser vi krav til ombrukskartlegging skumme, men bakenfor følger en større bølge og omstilling av hele vår verdikjede. Velkommen til vårens viktigste seminar for VVS-bransjen!
VKE inviterer medlemsbedrifter til gratis webinar om temaet "Nedbemanning og oppsigelse".
VKE inviterer medlemsbedrifter til gratis webinar om temaet "Arbeidstilsynet – hva ser vi etter på tilsyn og hvordan forberede seg ?"