AREA Vision 2030

Publisert

|

Sist endret

– VKE jobber sammen med AREA for gode rammevilkår for bransjen og påvirker myndighetene til å gi bedriftene tilstrekkelig støtte til å imøtekomme sterkere regulering og begrensninger for bedriftene i kulde- og varmepumpebransjen, sier Espen Rønning, fagsjef i VKE.

AREA har nylig publisert sitt strategidokument for de kommende årene, titulert "AREA Vision 2030". Strategidokumentet skuer inn i fremtiden for å se hvilke utfordringer kulde- og inneklimabransjen står ovenfor.

AREA representerer interessene til entreprenører innen kulde- og inneklimateknikk i Europa. AREA har 25 medlemsforeninger som representerer 23 europeiske land. VKEs fagsjef Espen Rønning sitter i styret i AREA og deltar i arbeidsgruppene som møtes jevnlig.

AREAs fire søyler
Kulde- og inneklimasektoren er sentral i et velfungerende samfunn og må tilpasse seg en rekke utfordringer i tiden fremover. Energikrisen og kampen mot klimaendringer har gitt sektoren sterkt endrede forutsetninger. Ved å erkjenne behovet for å aktivt takle utfordringene og endringene bransjen står ovenfor kan man forberede seg på fremtiden.

AREA Vision 2030 skisserer disse fire viktige arbeidsområdene for bransjen:

  • Kuldemedier – Lykkes i overgangen til naturlige kuldemedier
  • Menneskelig kapital – Tiltrekke og beholde dyktig personell
  • Bærekraftig innovasjon – Støtte prinsipper for energieffektivitet og ressursutnyttelse i et livssyklusperspektiv
  • Rammebetingelser – Fremme sammenhengende og støttende rammebetingelser

En støtte i arbeid med rammebetingelser 
I tillegg til å skissere hvilke arbeidsområder AREA skal jobbe fremover med i de kommende årene vil strategidokumentet også brukes til å påvirke beslutningstagere i EU og nasjonalt.

– Bransjen møter stadig sterkere regulering og begrensninger, som gjør det krevende for mange bedrifter å henge med, sier Espen Rønning, fagsjef i VKE. Det er derfor viktig at vi sammen med AREA jobber for gode rammevilkår for bransjen og påvirke myndighetene til å gi bedriftene tilstrekkelig støtte til å imøtekomme disse reguleringene.

AREA Vision 2030 kan lastes ned her.

Flere nyheter

  1. |

    Digitale produktpass – DPP

    Digitalt produktpass er et nytt verktøy som EU nå utvikler som del av arbeidet med den sirkulære økonomien og bærekraftige produkter. Et digitalt produktpass er en digital samling av informasjon om et produkt gjennom hele dets livsløp – fra produksjon, bruk, vedlikehold til avhending eller resirkulering.

  2. |

    Kostnadseffektiv konvertering fra elektrisk til vannbåren varme

    På oppdrag fra Enova har Asplan Viak kartlagt kostnader, barrierer og potensial for konvertering til vannbåren varme i bygninger. Studien viser at det er en tydelig sammenheng mellom kompetanse og kostnader. Billig strøm fra vannkraft, og en systematisk satsning på elektrisk oppvarming i mange tiår, er årsaken til at dagens marked for vannbåren varme fortsatt er lite skriver Asplan Viak.

  3. |

    Nå skal det bygges flere boliger raskere

    Mens de fleste andre var opptatt med langhelg og å feire 17. mai jobbet en arbeidsgruppe satt ned at Kommunal- og distriksdepartementet hardt med å få ferdig en rapport med tiltak som skal gjør plan- og byggesakprosessen raskere. Arbeidet er et ledd i regjeringens mål om 130 000 nye boliger innen 2030.

Påmelding nyhetsbrev

Påmelding til vårt nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Skriv inn din e-post-adresse her: