VKE

Innhold

Miljødirektoratet utsetter fristen for å fornye F-gass-sertifikat

F-gass, Kulde, Lover og forskrifter

Publisert

Grunnet utfordringer med å avholde eksamen for alle som ønsker å fornye F-gass-sertifikatet har Miljødirektoratet bestemt å utsette fristen for å fornye F-gass-sertifikat til 1. september 2020.

Produktforskriften setter krav til sertifisering av personell og bedrifter som utfører arbeid på anlegg med fluorholdige klimagasser (F-gasser).

Tidsbegrenset gyldighet
Fra 1. juni 2020 vil sertifikatene ha en tidsbegrenset gyldighet på 5 år. Etter dette tidspunkt må både personlige sertifikat og bedriftssertifikat som er mer enn fem år fra utstedelsesdato fornyes. Det betyr at innen 1. juni vil sertifikater som er utstedt før 1. juni 2015 ikke lenger være gyldige.

Ny frist
Mange har meldt seg opp til eksamen nå i vår for å fornye sertifikatene sine. Men p.g.a. situasjonen med fare for koronasmitte, er eksamenene for tiden avlyst eller utsatt. Miljødirektoratet har derfor bestemt å utsette fristen for å fornye F-gass-sertifikatet til 1. september 2020.

Før sommerferien vil Miljødirektoratet gjøre en ny vurdering om det er behov for ytterligere utsettelse. De oppfordrer alle som har sertifikat som er mer enn 5 år gammelt til å melde seg opp til eksamen så snart eksamenssentrene åpner igjen.

Klok beslutning i en vanskelig periode
— Dette er en klok og helt nødvendig beslutning av Miljødirektoratet sier Espen Rønning, fagsjef kulde i VKE. Det er viktig at alle bedrifter og montører som har behov for å fornye F-gass-sertifikatet sitt følger med på når eksamenssentrene gjenåpner, slik at de ikke blir stående uten sertifisering etter 1. september.

Les mer om F-gass-sertifisering på Miljødirektoratet.no eller på våre sider.

Flere nyheter