Miljødirektoratet utsetter fristen for å fornye F-gass-sertifikat

Publisert

Grunnet utfordringer med å avholde eksamen for alle som ønsker å fornye F-gass-sertifikatet har Miljødirektoratet bestemt å utsette fristen for å fornye F-gass-sertifikat til 1. september 2020.

Produktforskriften setter krav til sertifisering av personell og bedrifter som utfører arbeid på anlegg med fluorholdige klimagasser (F-gasser).

Tidsbegrenset gyldighet
Fra 1. juni 2020 vil sertifikatene ha en tidsbegrenset gyldighet på 5 år. Etter dette tidspunkt må både personlige sertifikat og bedriftssertifikat som er mer enn fem år fra utstedelsesdato fornyes. Det betyr at innen 1. juni vil sertifikater som er utstedt før 1. juni 2015 ikke lenger være gyldige.

Ny frist
Mange har meldt seg opp til eksamen nå i vår for å fornye sertifikatene sine. Men p.g.a. situasjonen med fare for koronasmitte, er eksamenene for tiden avlyst eller utsatt. Miljødirektoratet har derfor bestemt å utsette fristen for å fornye F-gass-sertifikatet til 1. september 2020.

Før sommerferien vil Miljødirektoratet gjøre en ny vurdering om det er behov for ytterligere utsettelse. De oppfordrer alle som har sertifikat som er mer enn 5 år gammelt til å melde seg opp til eksamen så snart eksamenssentrene åpner igjen.

Klok beslutning i en vanskelig periode
— Dette er en klok og helt nødvendig beslutning av Miljødirektoratet sier Espen Rønning, fagsjef kulde i VKE. Det er viktig at alle bedrifter og montører som har behov for å fornye F-gass-sertifikatet sitt følger med på når eksamenssentrene gjenåpner, slik at de ikke blir stående uten sertifisering etter 1. september.

Les mer om F-gass-sertifisering på Miljødirektoratet.no eller på våre sider.

Flere nyheter

  1. |

    Digitale produktpass – DPP

    Digitalt produktpass er et nytt verktøy som EU nå utvikler som del av arbeidet med den sirkulære økonomien og bærekraftige produkter. Et digitalt produktpass er en digital samling av informasjon om et produkt gjennom hele dets livsløp – fra produksjon, bruk, vedlikehold til avhending eller resirkulering.

  2. |

    Kostnadseffektiv konvertering fra elektrisk til vannbåren varme

    På oppdrag fra Enova har Asplan Viak kartlagt kostnader, barrierer og potensial for konvertering til vannbåren varme i bygninger. Studien viser at det er en tydelig sammenheng mellom kompetanse og kostnader. Billig strøm fra vannkraft, og en systematisk satsning på elektrisk oppvarming i mange tiår, er årsaken til at dagens marked for vannbåren varme fortsatt er lite skriver Asplan Viak.

  3. |

    Nå skal det bygges flere boliger raskere

    Mens de fleste andre var opptatt med langhelg og å feire 17. mai jobbet en arbeidsgruppe satt ned at Kommunal- og distriksdepartementet hardt med å få ferdig en rapport med tiltak som skal gjør plan- og byggesakprosessen raskere. Arbeidet er et ledd i regjeringens mål om 130 000 nye boliger innen 2030.

Påmelding nyhetsbrev

Påmelding til vårt nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Skriv inn din e-post-adresse her: