Isovator fortsetter som nasjonalt sertifiseringsorgan for F-gassforordningen

Publisert

Isovator AS forblir sertifiseringsorgan for F-gassforordningen etter den reviderte forordningen (EU) 517/2014 har trådt i kraft. Samtidig melder Isovator at de nye F-gassertifikatene etter den reviderte F-gassforordningen har fått nytt design der alle kategorier nå får samme farge.

5 års gyldighet
Fra 1. juni 2020 vil sertifikater som er eldre enn 5 år fra utstedelsesdato ikke lenger være gyldige. Sertifikatet må da fornyes. Miljødirektoratet har etablert en forenklet sertifiseringsprosedyre for fornyelse av sertifikater. Sertifikat utstedt i hht. F-gassforordning (EF) nr. 846/2006 vil fortsette å være gyldige også etter 1. juni 2020, forutsatt at de er nyere enn fem år gamle.

Fra 1. september 2019 ble det mulig å ta sertifikat i hht. revidert F-gassforordning og resertifisere seg.

Her finner du en oversikt over kontaktpersoner til godkjente eksamenssentre som tilbyr sertifisering i F-gass.

Kontroll av F-gassertifikat
Isovator har laget en ny søkeportal for kontroll av sertifikater iht. F-gassforordningen (EU) 517/2014. I søkeportalen kan man søke om sertifikat til personell og bedrift som arbeider med kjøleanlegg, varmepumper og kjølebiler (> 3,5 tonn) er gyldig iht. Ny F-gassfordning. Alt man trenger er sertifikatnummer som skal tastes inn for å få svar om sertifikatets sertifikatet er gyldig og utløpsdato. Her kan du kontrollere F-gassertifikatet.

Sertifisering av personell og foretak
Kravene til sertifisering gjelder alt personell som utfører arbeid som griper inn i kuldekretsen, samt kuldeentreprenører og andre virksomheter som organiserer slikt arbeid. Sertifikatene er inndelt i fire kategorier, avhengig av hvilke typer arbeid man kan utføre og utstedes av Isovator AS. Kravet til sertifisering medfører blant annet at det ikke er tillatt for privatpersoner å montere eller demontere varmepumper. Krav til nødvendig kunnskap følger av gjennomføringsforordningen (EU) nr. 2015/2067, som kompletterer F-gassfordningen.

Les mer om F-gassregelverket hos VKE.

Flere nyheter

  1. |

    Digitale produktpass – DPP

    Digitalt produktpass er et nytt verktøy som EU nå utvikler som del av arbeidet med den sirkulære økonomien og bærekraftige produkter. Et digitalt produktpass er en digital samling av informasjon om et produkt gjennom hele dets livsløp – fra produksjon, bruk, vedlikehold til avhending eller resirkulering.

  2. |

    Kostnadseffektiv konvertering fra elektrisk til vannbåren varme

    På oppdrag fra Enova har Asplan Viak kartlagt kostnader, barrierer og potensial for konvertering til vannbåren varme i bygninger. Studien viser at det er en tydelig sammenheng mellom kompetanse og kostnader. Billig strøm fra vannkraft, og en systematisk satsning på elektrisk oppvarming i mange tiår, er årsaken til at dagens marked for vannbåren varme fortsatt er lite skriver Asplan Viak.

  3. |

    Nå skal det bygges flere boliger raskere

    Mens de fleste andre var opptatt med langhelg og å feire 17. mai jobbet en arbeidsgruppe satt ned at Kommunal- og distriksdepartementet hardt med å få ferdig en rapport med tiltak som skal gjør plan- og byggesakprosessen raskere. Arbeidet er et ledd i regjeringens mål om 130 000 nye boliger innen 2030.

Påmelding nyhetsbrev

Påmelding til vårt nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Skriv inn din e-post-adresse her: