VKE-konferanse med fokus på kompetanse
4. mai ble VKE-konferansen 2023 gjennomført. Temaet denne gang var bransjens fremtidige behov kompetanse i forbindelse med det grønne skiftet.
45 resultater
4. mai ble VKE-konferansen 2023 gjennomført. Temaet denne gang var bransjens fremtidige behov kompetanse i forbindelse med det grønne skiftet.
Den grønne, sirkulære bølgen skyller over byggebransjen. I første bølgetopp ser vi krav til ombrukskartlegging skumme, men bakenfor følger en større bølge og omstilling av hele vår verdikjede. Velkommen til vårens viktigste seminar for VVS-bransjen!
Norge og fire andre europeiske land har foreslått et forbud mot bruk av PFAS gjennom den europeiske REACH-reguleringen. – Forbudet vil gjelde de aller fleste fluorholdige kuldemedier, sier Espen Rønning, fagsjef i VKE.
Uten varsel til bransjen har Finansdepartementet bestemt at grunnlaget for beregningen av avgifter på hydrofluorkarboner (HFK) endres per 1. januar 2023.
– De historiske høye strømprisene vi nå opplever gjør mange gode energitiltak lønnsomme. Våre medlemsbedrifter leverer løsningene som får ned energibehovet, effekttoppene og samtidig sikrer godt inneklima, sier Thor Lexow, adm.dir. i VKE.
EU-kommisjonen publiserte 5. april utkast til ny f-gass-forordning. Utkastet inneholder en ytterligere nedfasing av bruken av HFK i Europa, revisjoner av forbud og et utvidet krav om opplæring av teknikere som skal jobbe med f-gasser og miljøvennlige alternativer.
Hovedtemaet for VKE-konferanse 2022 er bærekraft og digitalisering i klimamarkedet – hva skjer og hvor skal vi? I år har vi satt sammen et knippe gode foredragsholdere som skal lose oss gjennom muligheter og forventninger til hvordan vi skal jobbe for å bidra til å nå bærekraftsmål.
VKE, Byggevareindustrien, Betongelementforeningen, Norske Trevarer, Treindustrien og BuildingSmart inviterer til et 2-timers seminar 2. februar kl 09.00 for å informere om aktiviteter som kan knyttes til klimagassberegninger, byggevarer og digitale løsninger som er under utvikling, og hva det betyr for byggevareprodusentene.
– Det er riktig å sette klimagasskrav til byggverk. Men dette må gjøres helhetlig slik at miljøkrav i TEK tar hensyn til hele bygningens livsløp og ikke bare byggestadiet. Det tar kanskje et år å bygge noe som skal driftes i 100 år, da må man gjøre det riktig fra starten, sier Thor Lexow, adm.dir. i VKE.
EU-kommisjonen slapp i sommer forslag til revidert energieffektiviseringsdirektiv (EED) og fornybardirektiv (RED). Direktivene er høyt prioritert av EU som en del av klimapakken 'Fit for 55', EUs plan for å redusere klimagassutslippene med 55 prosent innen 2030. Olje- og energidepartementet gjennomførte en nasjonal høring som VKE har svart på.